News

Nicușor Dan nu s-a vaccinat anti-Covid? Primarul Capitalei a anunțat că a intrat în carantină

19.04.2021 | 17:23
Nicusor Dan nu sa vaccinat antiCovid Primarul Capitalei a anuntat ca a intrat in carantina
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan nu s-a vaccinat anti-Covid? Primarul General al Capitalei a anunțat că a intrat în carantină, după ce fetița sa a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

După anunțul edilului de luni se nasc două concluzii: acesta fie nu s-a vaccinat contra noului coronavirus, fie s-a vaccinat, dar se află în primele zile de după rapel.

ADVERTISEMENT

O decizie a CNSU de la începutul anului face precizări clare în ceea ce privește carantinarea persoanelor care au fost imunizate.

Nicușor Dan nu s-a vaccinat anti-Covid? Primarul Capitalei, în carantină

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat luni, într-o postare pe Facebook, că va intra în izolare până pe 30 aprilie după ce fetița sa a ieșit pozitivă la testul COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Fetița mea Aheea a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”, a scris Nicușor Dan în online.

În mod normal, edilul nu ar fi trebuit să intre în carantină dacă ar fi fost imunizat cu ambele doze și, după rapel, ar fi trecut mai mult de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Mai există posibilitatea ca Nicușor Dan să fi fost imunizat, iar în această perioadă să se afle încă în cele 10 zile de după primirea dozei de rapel.

Iată ce prevede o decizie a CNSU din 18 ianuarie 2021:

  • Art.2 – (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, chestionat pe Facebook în legătură cu subiectul vaccinării anti-Covid

La postarea sa de pe Facebook în care anunță că intră în izolare pentru următoarele 14 zile, Nicușor Dan a primit întrebări în legătură cu subiectul vaccinări.

O urmăritoare îi amintește că ”Dacă sunteți vaccinat cu rapelul de mai mult de 10 zile, sunteți exceptat de la carantină”.

Un alt cetățean constată că ”Persoanele vaccinate nu stau în izolare chiar dacă sunt contacți direct. Înseamnă că nu v-ați vaccinat..”.

Edilului Capitalei i se amintește și de decizia CNSU din ianuarie: ”De aici (n.r.. din decizie), eu înțeleg ca dacă ați fi făcut doza de rapel cel târziu în 7 aprilie 2021, nu ar mai fi fost necesar să stați în izolare. Greșesc domnule Nicușor Dan?, îl întreabă o altă urmăritoare.

  • Redacția noastră a încercat să-l contacteze pe Nicușor Dan pentru a afla dacă acesta s-a vaccinat sau nu contra Covid-19. Până la publicarea materialului, primarul nu a răspuns nici la telefon și nici la mesaje.
ADVERTISEMENT