News

Nicușor Dan o dă în judecată pe Gabriela Firea din cauza Parcului Cișmigiu

01.10.2019 | 13:59
Nicusor Dan o da in judecata pe Gabriela Firea din cauza Parcului Cismigiu
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a anunțat că o dă în judecată pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, din cauza Parcului Cișmigiu. Edilul vrea să investească zece milioane de euro în reabilitarea locului de recreere, însă asta ar însemna atentarea la mediul înconjurător, căci planul nu este unul tocmai prietenos cu ecologia, susține fondatorul USR.

Nicușor Dan spune că primăria condusă de Gabriela Firea vrea să distrugă Parcul Cișmigiu

Dan a solicitat Primăriei București documente pentru a afla în ce constă cu exactitate proiectul de reabilitare a Parcului Cișmigiu, dacă și câți copaci se vor tăia, la ce anume se va renunța și ce înseamnă, până la urmă, refacerea peisagistică a acestuia. Conform planului, primăria ar urma să construiască alei betonate peste grădinile din Cișmigiu, ceea ce ar însemna distrugerea unei bune părți a parcului.

ADVERTISEMENT

Perioada de reabilitare ar dura 3 ani de zile, iar valoarea proiectului este de aproape 10 milioane de euro, adică 46 de milioane de lei. Tocmai pentru a întâmpina o nouă distrugere a unui obiectiv important din București, Nicușor Dan s-a gândit să apeleze la instanță, mai exact la Tribunalul București.

nicușor dan cișmigiu
Nicușor Dan spune că proiectul Gabrielei Firea va distruge parcul bucureștean. Sursa foto: g4media.ro

Mesajul fondatorului USR postat pe Facebook

„Am chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cişmigiu, aşa cum am promis. În 13 august am solicitat Primăriei să ne comunice documentaţia tehnică pentru Parcul Cişmigiu, în care ar urma să se construiască alei betonate largi, peste rădăcinile copacilor. Documentaţia ar fi trebuit să stea la baza Hotărârii Consiliului General pentru indicatorii tehnico economici, dar nu a fost făcută publică. Primăria nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile. Am formulat acţiune la Tribunalul Bucureşti. Numărul dosarului este 28678/3/2019”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT