News

Nicușor Dan pierde teren în București. Ultimul sondaj de opinie arată că actualul primar nu ar avea nicio șansă la alegeri. PSD stă cel mai bine

Nicușor Dan are șanse mici să prindă un nou mandat de Primar General, arată ultimele sondaje de opinie. Dintre partide, PSD stă cel mai bine, în București.
23.10.2022 | 20:17
Nicusor Dan pierde teren in Bucuresti Ultimul sondaj de opinie arata ca actualul primar nu ar avea nicio sansa la alegeri PSD sta cel mai bine
Nicușor Dan are șanse slabe să prindă un nou mandat de primar, arată sondajele de opinie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, actualul Primar General al Capitalei, are de recuperat mult în încrederea alegătorilor până la următoarele alegeri locale. Edilul stă destul de rău în sondaje, iar bucureștenii nu par să fie prea încântați de prestația acestuia în fruntea Bucureștiului.

Traficul și problema parcărilor, în topul nemulțumirilor bucureștenilor

Un sondaj realizat de CURS în perioada 6-19 septembrie arată că Nicușor Dan nu și-a îndeplinit aproape niciunul dintre obiectivele pe care și le-a asumat în precedenta campanie.

ADVERTISEMENT

Conform sondajului, 70% dintre respondenți consideră că Bucureștiul se îndreptă într-o direcție greșită, sub conducerea lui Nicușor Dan.

Cei mai mulți dintre bucureșteni consideră că traficul reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă capitala astăzi (23%), în vreme ce problema parcărilor (12%), curățenia (11%) și încălzirea/apa caldă (10%) reprezintă alte promisiuni pe care Nicușor Dan nu le-a dus la îndeplinire.

ADVERTISEMENT

Activitatea lui Nicușor Dan la primărie, catalogată ”proastă” de 59% din numărul respondenților

Pe de altă parte, capitala a ieșit bine în ceea ce privește inundațiile/canalizarea defectă (doar 2% consideră acest lucru o problemă majoră), piețele (3%) și ordinea publică / siguranța (5%). De asemenea, 3% dintre respondenți s-au plâns de restricțiile din timpul pandemiei și de vaccinare.

Din numărul total de respondenți, doar 2% consideră ”foarte bună” activitatea lui Nicușor Dan în funcția de Primar General, 20% arată că aceasta este ”bună”, 59% o consideră ”proastă”, iar 12% spun că este ”foarte proastă”. Șapte procente din respondenți au refuzat să răspundă la această întrebare, conform Știri pe Surse.

ADVERTISEMENT

PSD ”face legea” în București, cu 31%

În topul încrederii, Partidul Social Democrat conduce detașat în București. Formațiunea condusă de Marcel Ciolacu ar fi votată de 31% din respondenți, dacă duminică ar avea loc alegeri locale.

Partidul Național Liberal (PNL) ar primi 22% din totalul voturilor, iar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ar strânge 4%. Uniunea Salvați România (USR) a coborât la 11% în București, restul partidelor situându-se sub 5% în preferințele electoratului.

ADVERTISEMENT

Alianța Pentru Patrie (partid înființat de Liviu Dragnea) și SOS România (Diana Șoșoacă) au 1% în acest sondaj de opinie.

ADVERTISEMENT