Alegeri 2024

Nicușor Dan, plângere penală după ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea. ”Mi-a fost grav afectată imaginea”

Nicușor Dan a depus plângere penală în cazul documentului prin care e acuzat că a colaborat cu Securitatea. Edilul spune că i-a fost grav afectată imaginea.
04.06.2024 | 20:38
Nicusor Dan plangere penala dupa ce a fost acuzat ca a colaborat cu Securitatea Mia fost grav afectata imaginea
Nicușor Dan, plângere penală după ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul Gerneral al Capitalei a anunat, marți, că a depus, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti, o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material și uz de fals cu privire la documentul conform căruia ar fi colaborat cu Securitatea.

”Mi-a fost grav afectată imaginea”

Nicușor Dan a subliniat că în urma apariției acestui document în presă, dar și pe rețelele de socializare i-a fost ”grav afectată imaginea”.

ADVERTISEMENT

„Am depus astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale (articolul 320 din C.pen.) și uz de fals (articolul 323 din C.pen.), cu privire la documentul intitulat: “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică”.

Consider că prin diseminarea masivă pe unele canale mass-media și pe rețelele de socializare a acestui fals mi-a fost grav afectată imaginea”, a transmis Primarul General al Capitalei, printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a precizat că ”deși nu se cunoaște proveniența acestui înscris, scopul difuzării sale este de a altera competiția electorală și de a induce în eroare alegătorii”.

De asemenea, primarul Capitalei a ținut să le mulțumească jurnaliștilor care au abordat acest subiect ”echilibrat și deontologic”.

ADVERTISEMENT

”Vreau să-i asigur de considerația mea pe jurnaliștii care au abordat echilibrat și deontologic aceste informații și îmi exprim încrederea că bucureștenii se informează corect și știu să distingă între un fake news și o știre reală”, a mai spus Nicușor Dan.

Declarația lui Nicușor Dan a venit la scurt timp după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a anunțat că nu a eliberat documentul privind presupusa colaborare a ediului cu Securitatea.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției au afirmat că vor fi efectuate mai multe verificări cu privire la informaţiile conţinute de decumentul respectiv „cu celeritate”.

”Având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitatea documentului, Colegiul CNSAS a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informaţiilor conţinute de acesta, respectând procedurile interne”, a anunţat CNSAS.

ADVERTISEMENT