Sport

Nicușor Dan, plângere penală la DNA pentru Gabriela Szabo. Fosta campioană olimpică a încasat o sumă uriașă la CSM București

Nicușor Dan a sesisat DNA în urma unei anchete la CSM București. Gabriela Szabo ar fi încasat o sumă uriașă ca director general sub formă de prime.
21.11.2022 | 14:06
Nicusor Dan plangere penala la DNA pentru Gabriela Szabo Fosta campioana olimpica a incasat o suma uriasa la CSM Bucuresti
Gabriela Szabo și-ar fi acordat primee în valoare de 190.965 de lei. Sursă foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo l-a atacat pe Nicușor Dan după ce a fost dată afară de la CSM București și a deschis două procese împotriva primarului Bucureștiului, așa cum FANATIK a anunțat.

Nicușor Dan, acuze grave la adresa Gabrielei Szabo: „CSM București a plătit prime de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani”

Nicușor Dan a anunțat care a fost concluziile Corpului de Control la CSM București, după o anchetă internă cu privire la modul în care a fost condus clubul în perioada 2017-2022: „Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.”, a anunțat primarul pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT


Edilul Capitalei susține că „în anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ”, chiar dacă „Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”.

Fosta mare atletă a României și-ar fi dat o primă substanțială, deși performanțele sportivilor nu au fost pe măsură: „O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă”.

ADVERTISEMENT

Gaură uriașă în bugetul PMB provocată de CSM București: „Litigii de 2.928.065 de lei și cheltuieli de judecată de 1.722.852 lei”

Ba, mai mult, bugetul Primăriei Capitalei ar fi fost secat de procesele intentate împotriva CSM București: „Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment)”.

Gabriela Szabo ar fi comis și alte ilegalități, se anunță în același raport: „Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe lângă aceste probleme, s-au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității”.

ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo a deschis de asemenea nu mai puțin de două procese împotriva lui Nicușor Dan și cere anularea actului prin care a fost demisă de la conducerea CSM București, așa cum FANATIK a anunțat. Fosta campioană olimpică l-a dat în judecată pe primar și pentru afirmații calomnioase.

Alte nereguli descoperite de Corpul de Control: „A fost sesizată comisia de disciplină”

Lista lungă a neregulilor continuă, iar Nicușor Dan trece în revistă și alte probleme grave: „De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

ADVERTISEMENT

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare.

„În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației”, a mai anunțat Nicușor Dan.

  • 50,4 milioane de euro a fost bugetul lui CSM București în perioda 2017-2022
ADVERTISEMENT
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua...
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua să crească în urma încălzirii globale
Obiceiul săptămânal al milionarilor Cristi Borcea și Victor Pițurcă: ”În Băneasa, el știe...
Obiceiul săptămânal al milionarilor Cristi Borcea și Victor Pițurcă: ”În Băneasa, el știe tot”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc...
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc o situație explozivă
S-au ales noii bucătari de la Chefi la Cuțite! Antena 1 a făcut...
S-au ales noii bucătari de la Chefi la Cuțite! Antena 1 a făcut anunțul mult așteptat de către fanii emisiunii
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
Triunghi amoros: Bianca Drăgușanu, Gabi Bădălău şi Claudia Pătrășcanu
Triunghi amoros: Bianca Drăgușanu, Gabi Bădălău şi Claudia Pătrășcanu
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț...
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română