News

Foto. Cum arată vila în care locuiește Nicușor Dan. Ce spun vecinii primarului Capitalei: ”E un om de treabă, iese mereu cu fetița!”

Primarul Capitalei nu deține nici o casă, preferând să locuiască în chirie. Nicușor Dan (52 de ani) s-a mutat de câțiva ani din apartamentul din zona Gorjului într-o vilă din Sectorul 5, unde ocupă etajul imobilului.
13.01.2022 | 10:01
Nicușor Dan, primarul Capitalei, locuiește cu soția și cu fetița într-o vilă cochetă, amplasată pe o stradă lăturalnică din Sectorul 5
ADVERTISEMENT

Primar general al Capitalei după alegerile din octombrie 2020, când a învins-o pe Gabriela Firea, Nicușor Dan (52 de ani) încearcă să facă față nemulțumirii multor bucureșteni, lipsiți de căldură și apă caldă inclusiv în mijlocul iernii.

Foarte discret cu viața personală, Nicușor Dan, matematician de renume, este căsătorit cu Mirabela Grădinaru, angajată la Renault, cei doi fiind părinții unei fetițe, Aheea. Născut în Făgăraș (județul Brașov), Nicușor Dan s-a mutat în Capitală la vârsta de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan și Mirabela s-au cunoscut în 2005, în Club A

“Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni.

Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a povestit la un moment dat soția lui Nicușor Dan despre începuturile relației lor.

ADVERTISEMENT

În 2016, atunci când a candidat pentru prima dată la funcția de primar general al Capitalei, Nicușor Dan a pierdut rezonabil în fața Gabrielei Firea. În acei ani, Nicușor Dan locuia în chirie, undeva în Militari, și nu era încă însurat.

Cât plătește chirie Nicușor Dan: 250 de euro la bloc în Gorjului, 550 euro la vilă în Sectorul 5

”Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, în zona Gorjului, într-un apartament. Vrem sa ne mutăm. Probabil imediat după alegeri. (…) Cred că plătim 250 de euro pe lună, Mirabela se ocupă de asta”, mărturisea atunci Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, în 2017, Nicușor Dan s-a mutat din Militari pe o stradă lăturalnică din Sectorul 5, într-o casă veche, în care familia lui ocupă etajul imobilului. Iată ce spunea politicianul în 2020, atunci când a primit vizita reporterilor.

”Suedezii de atunci au făcut acest cartier pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Casa asta e construită în jurul anului 1910”, a dezvăluit atunci Nicușor Dan. Familia primarului general plătește pentru apartamentul închiriat suma de 550 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

”Nicușor vine pe la noi prin curte vara, cu fetița, că îi place să se joace cu pisicile noastre”

În prezent, vecinii lui Nicușor Dan nu se plâng de nimic, deși și lor li se mai oprește apa caldă sau le lipsește uneori căldura. ”E un om de treabă, vă spun eu, că îl cunosc de când s-a mutat aici. Iese mereu cu fetița, e implicat în tot ce face, dar cred că nici nu îl lasă ăștia din politică să-și facă meseria, eu așa zic”, a declarat pentru FANATIK o vecină a lui Nicușor Dan. 

Femeia, care are curtea chiar lângă casa în care Nicușor Dan stă cu chirie de patru ani, spune că a fost chiar cu colindatul, de Moș Ajun, la primar acasă. ”Am fost și eu cu nepoțica mea și cu mai mulți copii din cartier să-i colindăm și pe ei. Nicușor nu a coborât, stătea la geam și asculta, dar soția și cu Aheea au ieșit și le-am urat ce se cuvine”, ne-a spus vecina primarului.

”Nicușor e chiar un om bun, vine și el pe la noi prin curte vara, cu fetița, și îi place să se joace cu pisicile noastre. De multe ori și mai parchează mașina în fața curții mele, că le-am dat voie, au un Renault Clio cu număr de Vaslui”, a povestit pentru FANATIK vecina lui Nicușor Dan.

 

 

ADVERTISEMENT