News
notix pixel id

Nicușor Dan: ”Primăria și companiile din subordine au 35.000 de angajați.” Cât consumă din bugetul Capitalei

31.10.2020 | 17:05
Nicușor Dan: ”Primăria și companiile din subordine au 35.000 de angajați.” Cât consumă din bugetul Capitalei
Nicușor Dan: Primăria și companiile din subordine au 35.000 de angajați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan susţine că Primăria Generală şi instituţiile din subordinea acesteia au 35.000 de angajaţi. Bugetul lunar este imens, iar primarul a confirmat promisiunile din campania electorală.

”Cea mai mare parte dintre companiile din subordine o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală.” a precizat acesta, într-o emisiune la Digi24.

Unele dintre companii au fost înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea.  Angajații adună salarii de 60 de milioane de lei lunar, adică aproximativ 17-18% din bugetul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan va desființa o mare parte din companiile din subordinea Capitalei

“Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală.

Nu pot să dau un procent însă o să facem un audit şi financiar şi de resurse umane, de management în fiecare instituţie şi în funcţie de acesta o să luăm lua decizia”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat sâmbătă, la Digi 24, că Primăria Capitalei, instituţiile şi companiile din subordinea acesteia cumulează aproximativ 35.000 de salariaţi.

Cum sunt distribuiți angajații?

  • 1.100 angajaţi în Primărie,
  • 11.000 salariaţi în Serviciul de Transport Bucureşti,
  • 3.500 de angajaţi în Termoenergetica,
  • 3.500 de persoane în celelalte companii municipale,
  • instituţiile din subordine – câteva mii de angajaţi.
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a precizat că dacă sunt incluse și primăriile de sector, numărul angajaților ajunge “probabil la ordinul a 70.000”.

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) este în vizor de mult timp. Ea a fost împărţită în mai multe companii. Practic, din ALPAB s-au format alte 3 structuri. Compania de bază a continuat și ea să funcționeze. Primarul a precizat că doar ALPAB va exista mai departe, nu și companiile adiacente.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri