Nicușor Dan, primele măsuri luate în București. Ce se întâmplă cu spațiile verzi din Capitală

Flaviu Popa   
în HotNews
27/11/2020, 21:54
Nicușor Dan, primele măsuri luate în București. Ce se întâmplă cu spațiile verzi din Capitală
Promisiunea lui Nicușor Dan când vine vorba de parcuri. Foto: Inquam - Alexandru Busca

Nicușor Dan le promite bucureștenilor că nu va mai permite construcția pe spațiile verzi din Capitală.

Primarul Capitalei a anunțat, de asemenea, că nu se vor mai face demolări fără avize, în zonele protejate din București.

Nicușor Dan descoperise că un funcționar de la Primărie a dat un aviz de defrișare chiar în actualul său mandat.

Nicușor Dan e pregătit să facă revoluție la Primăria București

Terenul implicat se află lângă copia în miniatură a grădinilor Versailles, din Kiseleff, care a fost distrusă între timp.

Nicușor Dan s-a opus vehement demolării în momentul în care era președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Copia în miniatură” a grădinilor de la Versailles din zona Kiseleff a fost demolată în 2015, după ce proprietarul terenului a decis să construiască blocuri, potrivit Pro TV.

Nicușor Dan s-a opus proiectului, iar litigiul este încă în instanță. Proprietarul vrea să taie 22 de copaci din acea zonă pentru că-i consideră un pericol pentru trecători și mașini.

Avizul de defrișare al celor 22 de copaci s-a dat chiar în timpul actualului mandat, moment în care primarul ales a dispus suspendarea acestui aviz. Pentru a nu se repeta povestea, a cerut ca pe viitor să fie consultat personal referitor la fiecare aviz de defrișare în parte.

Terenul nu figurează ca spaţiu verde amenajat, niciodată nu se va construi, este punctul de vedere pe care l-am avut când eram preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”, este punctul de vedere ca primar. Interesul public este ca să nu se construiască pe spaţii verzi. Dacă administraţia anterioară a emis autorizaţii de construire pe spaţii verzi, eu nu o să apar acest punct de vedere”, a explicat Nicușor Dan.

Totodată, Nicușor Dan a decis să suspende decizia de demolare a unor clădiri istorice din Știrbeti Vodă 132, decizie semnată de fosta administrație. Mai mult, Dan nu va mai permite ridicarea de blocuri în locul clădirilor istorice.

Am dispus un control la direcţia de urbanism şi persoane cu care lucrez. Va începe cu autorizaţiile care au fost constatate nelegale de instanţă, o să vedem care sunt persoanele care au întocmit acele autorizaţii nelegale, o să vedem dacă sunt multe sau puţine, dacă a fost neglijență şi o să luăm măsurile interne. Multe din autorizaţiile de construcţie emise de direcţia de urbanism din primărie sunt nelegale. Peste zece la sută. Nu se va demola fără aviz clădiri importante din zona protejată şi mai ales nu se va construi în spaţiile verzi, asta este o promisiune”, a adăugat Nicușor Dan.

În încheiere, Nicușor Dan a promis că va studia alături de experți toate procesele pierdute în instanță de fosta administrație și nu va face recurs dacă procesele au fost pierdute pe bună dreptate.

Închide ×