News

Primarul Capitalei anunță că a semnat acordul pentru modernizarea a 11 km din rețeaua primară de termoficare: “Lucrările vor începe în luna ianuarie”

Nicușor Dan a transmis, luni, că a semnat acordul pentru modernizarea a 11 km din rețeaua primară de termoficare a Capitalei și a anunțat și când vor începe lucrările.
03.01.2022 | 16:04
Primarul Capitalei anunta ca a semnat acordul pentru modernizarea a 11 km din reteaua primara de termoficare Lucrarile vor incepe in luna ianuarie
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a transmis, luni, că a semnat un nou acord pentru ca alți 11 km din rețeaua primară de termoficare a Capitalei să înceapă să fie modernizați.

Conform anunțului făcut de acesta, lucrările vor urma să înceapă chiar din această lună, iar segmentul care va fi modernizat prin acest acord este cel de pe magistrala Grozăvești.

ADVERTISEMENT

Alți 11 km din rețeaua de termoficare, modernizați începând din ianuarie

Totodată, potrivit informațiilor făcute publice de edilul din Capitală, acest segment face parte din cei 40 km de rețea de termoficare care au fost scoși la licitație anul trecut.

Primarul a ținut să-i asigure pe bucureșteni că autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru ca această problemă să fie rezolvată, mai ales că suntem în plină iarnă, și nu de puține ori bucureștenii au fost puși în situația în care au rămas fără apă caldă sau căldură în case din cauza diverselor avarii de la rețeaua de termoficare.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan nu a ratat însă ocazia de a ataca ceilalți primari ai Capitalei și de a le atribui lor faptul că sistemul de încălzire nu este unul funcțional.

Edilul a ținut să precizeze că angajații Primăriei fac tot ce se poate pentru ca „indolența precedentelor administrații” să fie corectată.

ADVERTISEMENT

„Am semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din rețeaua primară de termoficare.

Lucrările vor începe în luna ianuarie și vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăvești și face parte din cei 40 de kilometri de rețea de termoficare scoși la licitație în 2021.

Sunt conștient că problema termoficării este una vitală și îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situație generată de indolența precedentelor administrații.

ADVERTISEMENT

Profit de această ocazie pentru a le ura tuturor bucureștenilor un an nou mai bun, alături de persoanele dragi. Și să aibă încredere că aici, la Primăria Capitalei, așezăm lucrurile pe direcția bună.

La mulți ani!”, a postat Nicușor Dan, pe Facebook.

Problemele cu apa caldă și căldura sunt dese pentru bucureșteni

Reamintim faptul că inclusiv înainte de Crăciun mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei greve spontane la cele mai importante centre ale tehnice din Capitală.

Astfel, nu numai bucureștenii care nu au căldură în case sunt mâhniți, ci și angajații care au transmis că au niște condiții de muncă foarte grele și sunt nemulțumiți și de salariile primite.

Pe de altă parte, nu au fost puține nici ocaziile în care locuitorii Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură, în această situație fiind de câteva ori și unele spitale din București.

ADVERTISEMENT