News

Nicușor Dan taie banii pentru târgurile de Crăciun și Paște. Fondurile vor merge către urgențele Capitalei

30.09.2020 | 23:23
Nicusor Dan taie banii pentru targurile de Craciun si Paste Fondurile vor merge catre urgentele Capitalei
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan a declarat că este puţin probabil ca Primăria Capitalei să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti.

Situaţia economică este dificilă, iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe, a motivat primarul ales al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Acesta preferă să prioritizeze diferit investițiile pe care le va face în Capitală, scrie digi24.

Nicușor Dan face investiții „cu cap” în Capitală

„Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a răspuns Nicușor Dan miercuri, întrebat dacă se vor organiza târguri de Crăciun și de Paşte.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că aceasta nu este singura schimbare pe care Nicușor Dan vrea să o facă. El intenționează să nu mai dea bani donatorilor de plasmă.

Primarul ales al Capitalei e nemulțumit de programul gândit de Gabriela Firea și a anunțat că orice fel de proiect care e ilegal va înceta.

ADVERTISEMENT

„În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicușor Dan.

Cu toate acestea, Nicușor Dan a anunțat că subvențiile acordate persoanelor care donează sânge nu vor fi tăiate: „Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării”.

ADVERTISEMENT