Life

Tatăl lui Nicușor Dan, dezvăluiri exclusive din copilăria primarului Capitalei: ”Făcea multe năzdrăvănii, nu era deloc cuminte”

Tatăl lui Nicușor Dan a povestit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre copilăria primarului Capitalei și problemele pe care le făcea acesta părinților săi.
23.02.2022 | 13:01
Tatăl lui Nicușor Dan a vorbit cu FANATIK despre copilăria primarului Capitalei
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pare să fie tot timpul serios, iar zâmbetele sale sunt suficient de rare, în spațiul public, pentru a fi catalogate ca excepție. Doar că, ne-a povestit Grigore Dan, tatăl edilului, sub seriozitatea afișată de primar se ascunde un om pus pe șotii.

Tatăl lui Nicușor Dan: ”Îi plăcea să se amuze”

Grigore Dan, tatăl primarului general al Capitalei, ne-a povestit, în exclusivitate, cum era acesta în copilărie. Și, spre surprinderea noastră, Nicușor Dan nu a fost tocmai un copil liniștit, interesat doar de școală, de matematica în care a făcut performanță.

ADVERTISEMENT

Dimpotrivă, Nicușor făcea suficiente năzbâtii pentru a le da bătăi serioase de cap, la acea vreme, părinților săi. Acum, amuzat de amintiri, Grigore Dan se distrează cu cele făcute de Nicușor în copilărie, dar recunoaște că, în vremurile de altădată, nu era simplu să îl liniștească.

”Făcea multe năzdrăvănii, nu era deloc cuminte. Făcea destule (râde, n.red.) chiar pe aici, prin grădină. Nu erau răutăți, dar îi plăcea să se amuze pe seama altora, să le facă șotii. Copilării, nu grave, dar zilnic făcea ceva”, povestește, râzând, Grigore Dan, tatăl primarului Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, elev silitor, dar pus pe șotii

Tatăl primarului a dezvăluit pentru FANATIK că, atunci când venea vorba de școală, Nicușor Dan era un elev silitor, conștiincios când venea vorba de învățat. Dar, imediat ce își termina temele, se apuca de prostioarele zilnice.

”Învăța bine la școală, nu zic, își vedea de învățătură, nu am avut niciodată probleme cu el când vine vorba de învățătură. Nici la ședințele cu părinții nu am primit vreodată reclamații cu învățatul”, ne spune tatăl lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Activitatea favorită a lui Nicușor Dan, pe când era în clasele primare, era să se cațere pe casă. Cu eforturi serioase, ajutându-se de copăceii din jur, Nicușor Dan ajungea pe acoperiș. Doar că, acolo, se apuca să îi scandalizeze pe trecătorii care aveau imprudența să treacă prin fața casei. Evenimentele cu pricina nu se întâmplau doar vara, ci și în perioadele mai reci ale anului.

”Se urca pe căsuță, și de acolo, stropea oamenii de pe stradă și se ascundea. Asta îl distra pe el”, ne-a mai spus, amuzându-se copios, tatăl lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Iar dacă acum este mai mult serios, cel puțin când apare în public, atunci când ajunge la casa părintească din Făgăraș, acolo unde ne-a primit tatăl său, Nicușor Dan se transformă. ”Vine cam rar, după cât mi-aș dori eu. A fost la începutul lui februarie”, ne-a dezvăluit bărbatul.

Ce face Nicușor Dan când ajunge în Făgăraș

Grigore Dan ne-a dezvăluit ce face fiul său, atunci când ajunge la Făgăraș. ”Nicușor mă mai ajută prin curte, se ocupă de ce mai trebuie reparat, are grijă să fie totul bine aici”, ne-a dezvăluit tatăl edilului.

De cele mai multe ori, Nicușor Dan ajunge în Făgăraș însoțit de familie și este tot un mare zâmbet. ”Se joacă cu fetița prin curte, cu pisicile, cu cățelul. E casa plină de viață când vin ei. Sunt cel mai fericit când vin amândoi copiii pe acasă”, ne-a mai spus Grigore Dan, arătându-ne și câteva fotografii în care primarul Capitalei zâmbește mai larg ca niciodată, alături de familia lui.

Poze
Grigore Dan, alături de soția lui, și nepoțica care îi face inima să îi tresalte de bucurie Foto: Fanatik

De altfel, așa cum recunoaște Grigore Dan, faptul că a devenit bunic este marea lui bucurie, mai ales că, în ultimul an a trecut prin tragedia de a-și pierde soția din cauza unui infarct. ”Marea mea bucurie e când vin copiii să mă viziteze, vă dați seama. Nu vreau nici cadouri, îmi ajung ei când vin pe la mine”, ne spune tatăl primarului general al Capitalei.

Tatăl primarului, surprins de intrarea în politică a fiului său

Grigore Dan ne-a recunoscut că a fost oarecum surprins când Nicușor Dan a început să se implice în politică, dar, explică el, nu a intervenit niciodată în deciziile pe care le-a luat fiul său.

”Nu ne-am așteptat să facă politică, dar este viața lui, nu ne-am băgat niciodată. Când e criticat, îl apăr, ca pe băiatul meu, dar nu mă implic serios niciodată în discuții când vine vorba de el, când este atacat.

Eu nu mă amestec în treburile lui, nu îi dau eu sfaturi despre primărie, ce să facă pentru oameni, știe el, se descurcă și am încredere în el”, ne-a mai spus, în exclusivitate Grigore Dan.

De altfel, recunoaște bărbatul, preferă să urmărească cât mai puțin știrile de la televizor și preferă să vorbească cu Nicușor Dan când are vreo nelămurire. ”Vorbim la fiecare câteva zile”, explică Grigore Dan.

Tatăl, ca fiul, când e vorba de vaccinare

În ciuda vârstei sale – 83 de ani – Grigore Dan nu a fost printre cei care s-au înghesuit să se vaccineze contra COVID, chiar dacă are mici probleme de sănătate și este în grupa de risc din cauza anilor. A preferat să fie atent, să păstreze distanța socială și să își petreacă timpul mai mult prin curte.

”Nu sunt vaccinat, dar nu e problemă, că am grijă să mă feresc și oricum nu prea vine nimeni pe aici. Îmi văd de treabă liniștit, nu e problemă, mă mai supără spatele, dar asta e, nu mă plâng”, spune pentru FANATIK tatăl lui Nicușor Dan.

De altfel, și Nicușor Dan a fost în mijlocul unor controverse serioase cu privire la vaccinare, edilul Capitalei evitând să se poziționeze ca fiind printre cei care ar susține campania inițiată de Guvern pe această temă.

ADVERTISEMENT
Tags: