Alegeri 2024

Nicușor Dan, urmărit penal de DNA, după plângerea contracandidatului AUR. Mihai Enache: ”Am avut dreptate!”

Candidatul AUR la Primăria Capitalei anunță că DNA a decis să înceapă urmărirea penală urmare a sesizărilor sale privind banii cheltuiți de actualul edil în campanie.
17.05.2024 | 17:28
Nicusor Dan urmarit penal de DNA dupa plangerea contracandidatului AUR Mihai Enache Am avut dreptate
Mihai Enache l-a reclamat pe Nicușor Dan la DNA Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Enache a susținut vineri o conferință de presă în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție pentru a anunța opinia publică despre decizia luată de procurorii DNA.

Nicușor Dan, urmărit penal de DNA, după plângerea contracandidatului AUR

Candidatul AUR a sesizat parchetul anticorupție cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară.

ADVERTISEMENT

„Am fost chemați de procurorii DNA pentru a fi înștiințați că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie.

Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în aşa fel încât să aflăm până la alegeri care este situaţia reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii nişte sume de bani pe care nu le-a declarat şi pe care nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanţiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache, citat de News.ro.

Candidatul AUR susține că Nicuşor Dan ar fi cheltuit pentru panourile publicitare aproximativ 500.000 de euro pe care nu i-ar fi declarat.

ADVERTISEMENT

„Domnul Nicuşor Dan ne spune în continuare de acele donaţii primite pe site. Nici astăzi, când discutăm noi, suma contorizată pe site-ul oficial al domnului Nicuşor Dan nu atinge 180.000 de euro aşa cum dânsul a declarat că l-a costat această campanie, fără să mai vorbim despre faptul că plăteşte în paralel şi o campanie agresivă în online.

Nu înţelegem de ce este o problemă pentru Nicuşor Dan că este ajutat de Matei Păun. Dacă au o relaţie apropiată nu e nicio problemă că domnul Matei Păun are afaceri în Rusia şi Belarus, dar românii trebuie să ştim cu toţii din ce surse de bani şi-a plătit domnul Nicuşor Dan campania mega agresivă şi opulentă de publicitate exterioară”, a subliniat candidatul AUR la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Mihai Enache a fost însoțit la DNA de Matei Ştefănescu, avocat de profesie, candidatul AUR la Primăria Sectorului 4, care a făcut și el declarații în cadrul conferinței de presă.

„E important să subliniem că există indicii clare în sensul unei sume de peste 300.000 de euro care nu a fost declarată nici la nivel de donații, nici din fonduri personale ce a fost utilizată în această campanie de publicitate outdoor.

Această campanie a început anterior momentului la care au început să se strângă donațiile. Aceste fonduri existau. Aceste companii solicită plata în avans sau termene scurte.

E necesar ca organele de cercetare penală să investigheze de unde au apărut acești bani și cu ce titlu au ajuns în campania de publicitate”, a declarat Matei Ștefănescu.

ADVERTISEMENT
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de...
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de multe ori de diverși conaționali: „Din păcate... Mi-e scârbă"
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din...
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese...
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese în evidență grație arhitecturii moderne
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul...
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul tinereţii fără bătrâneţe. "Aurul lichid", elixirul unei vieţi lungi şi fără boală
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase soseşte în România!
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care...
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care fac diferența în comunitate
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din...
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”