Nicușor Dan, validat la Primăria Capitalei. Decizia Curții de Apel București

Adrian Baciu   
în HotNews
26/10/2020, 15:22
Nicușor Dan, validat la Primăria Capitalei. Decizia Curții de Apel București
Nicușor Dan, validat la Primăria Capitalei. Decizia Curții de Apel București. Sursa foto: hepta.ro

La aproape o lună distanță de la alegerile locale din 27 septembrie, atunci când o învingea pe Gabriela Firea, Nicușor Dan a fost validat pentru postul de primar general al Capitalei.

Luni, 26 octombrie, Curtea de Apel București a validat mandatul de edil al Bucureștiului câștigat de candidatul independent susținut de USR-PLUS și PNL.

Validarea lui Nicușor Dan vine după ce Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD.

Nicușor Dan a fost validat la Primăria Capitalei

Nicușor Dan se apropie de ziua în care, în mod oficial, va depune jurământul pentru postul de primar general, câștigat la alegerilor locale de pe 27 septembrie.

Curtea de Apel București a validat luni mandatul de primar general al Capitalei câștigat de Nicușor Dan la alegerile din urmă cu o lună Decizia este definitivă.

”Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”, se arată în minuta instanței, conform G4Media.

În urmă cu o săptămână, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, spunea că au fost depuse 52 de contestații contra validării sale ca edil, în principal de către actuali și foști consilieri PSD.

”După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, acuza acesta.

Nicușor Dan, nerăbdător să-și preia mandatul de la Gabriela Firea

Duminică, cu o zi înaintea succesului de la Curtea de Apel București, Nicușor Dan spunea că este conștient de faptul că Bucureștiul traversează mai multe crize în această perioadă, de la cea sanitară, până la cele clasice legate de căldură și apa caldă. El recunoștea că abia așteaptă să-și intre oficial în rolul de primar.

”Abia aștept să îmi preiau mandatul, pentru că există niște mari responsabilități și există niște răspunsuri pe care bucureștenii le așteaptă, cele mai puternice dintre ele la criza sanitară și la criza căldurii și a apei calde.

Se fac patru săptămâni de când au avut loc alegerile locale, de când bucureștenii m-au votat primar. Sunt mulți primari în toată țara și președinți de consilii județene, și consilii și locale, și județene care au fost instalate.

Din păcate, la București, mai așteptăm câteva zile din cauza celor 52 de contestații pe care membrii PSD le-au făcut la hotărârea Tribunalului care a validat candidatura mea”, a spus Nicușor Dan pentru postul B1 TV.

Închide ×