News

Nicușor Dan vinde reclamă pe autobuze pentru sute de mii de euro pe an. Ce va face cu banii câștigați

25.01.2021 | 10:58
Nicusor Dan vinde reclama pe autobuze pentru sute de mii de euro pe an Ce va face cu banii castigati
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan vrea să scoată bani grei din reclama făcută pe autobuze, troleibuze și tramvaie în București, începând cu săptămânile viitoare.

Primarul general va avea la dispoziție 1.300 de autobuze, 400 de troleibuze și tramvaie, care vor trece prin procesul de „personalizare” în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Toate mijloacele de transport îm comun vor fi colantate cu reclame, iar un pachet pentru un an costă 400.000 de euro.

Nicușor Dan vinde reclamă pe autobuzele din București

Conform Observatornews, suma include campanii de publicitate la care se adaugă montarea reclamelor pe stâlpii din stațiile de autobuz și pe casele de bilete.

ADVERTISEMENT

Pentru un afiș mic, prețul e de 900 de euro pe lună, iar pentru un afiș mare doritorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 1.300 de euro. Prețul crește la 1.700 de euro lunar pentru un autobuz nou.

Foarte bine. Primăria să facă rost de bani ca să aibă cu ce să repare termoficarea şi restul. E ok atâta timp cât banii care se câştigă din aceste reclame se vor folosi în interesul public”, a comentat un bucureștean inițiativa lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Alți cetățeni sunt sceptici și nu aplaudă această inițiativă: „Un autobuz ar trebui să arate frumos, curat şi trebuie să vedem prin geam. Şi la metrou abia poţi să vezi unde este staţia, unde să cobori”.

Primarul Nicușor Dan vrea să folosească acești bani pentru subvențiile STB: „Noi, municipalitatea, plătim către STB în jur de 1 miliard de lei subvenţie şi cu cât putem să reducem mai mult această subvenţie putem să dirijăm banii aceştia către alte lucruri de care bucureştenii au nevoie”.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în publicitate se tem, însă, că tarifele practicate de primărie sunt prea mari. „Chiria pe un autobuz decorat integral, anul trecut era 2.000 euro pe lună, 24.000 de euro pe an. E o diferenţă enormă. Nu cred că vor fi clienţi interesaţi la acest tarif”, a declarat un expert pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: