Sport

Nicolae Stanciu rămâne la Slavia Praga. De ce a căzut transferul la Galatasaray

Nicuşor Stanciu este unul dintre cei mai importanţi jucători ai Slaviei Praga, iar Galatasary și-a arătat interesul pentru internaționalul român.
22.07.2021 | 15:03
Nicolae Stanciu ramane la Slavia Praga De ce a cazut transferul la Galatasaray
ADVERTISEMENT
22-07-2021
11:58

A căzut transferul lui Nicolae Stanciu la Galatasaray. Care sunt motivele și reacția clubului ceh

Transferul lui Nicolae Stanciu la Galatasaray a căzut. Președintele Slaviei Praga, campioana Cehiei, anunță că internaționalul român își va continua cariera la clubul din capitala Cehiei.

Jaroslav Tvrdík, șeful Slavipei Praga, dă vina pe impresari pentru eșecul mutării fotbalistului la gruparea Cim Bom.

”Am decis ca Nicolae Stanciu să rămână. Îmi pare rău pentru cum s-au derulat tratativele. Ne-au spus că transferul se va realiza pentru opt milioane de euro. Dacă nu ne-ar fi zis acest lucru, nici nu am fi început negocierile.

Prima ofertă m-a șocat, a fost de 4 milioane de euro. O dezamăgire. Nicolae Stanciu e cel mai bun din Cehia pe postul lui. Cred că vom găsi împreună o soluție asupra viitorului său”, a declarat Jaroslav Tvrdík, citat de cotidianul ceh iDnes.

15-07-2021
06:01

Presa din Turcia dă ca sigur transferul lui Stanciu

Transferul lui Nicolae Stanciu de la Slavia Praga la Galatasaray Istanbul este foarte aproape să se realizeze, cele două cluburi urmând să pună la punct ultimele detalii ale tranzacției.

Cotidianul turc Fotomac a scris că negocierile au intrat în linie dreaptă: ”Negocierile cu cei de la Slavia Praga vor continua pe tot parcursul zilei și este o chestiune de timp până când se va rezolva”.

Slavia Praga a cerut inițial 7,3 milioane de euro pentru transferul internaționalului român, dar a coborât pretențiile până la 6,5 milioane de euro. Cei de la Galatasaray au oferit inițial 3.500.000 de euro, au mai ridicat puțin prețul și speră să acopere diferența din diferite bonusuri.

13-07-2021
15:47

Președintele Slaviei Praga confirmă negocierile cu Galatasaray

Nicolae Stanciu este dorit de turcii de la Galatasaray, după ce a fost unul dintre cei mai buni jucători ai cehilor în ultimul sezon, atât în campionat cât și în cupele europene, unde Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală ale Europa League.

Președinte clubului, Jaroslav Tvrdik, a recunoscut pe twitter discuțiile cu omologul său turc de la Galata: „Cluburile au dreptul să facă oferte pentru jucătorii noștri, dar mereu trebuie să fie o ofertă interesantă atât pentru Slavia, cât și pentru jucător”.

Mijlocașul de 28 de ani este evaluat la șapte milioane de euro conform transfermarkt și mai are doi ani contract cu deținătoarea titlului în Cehia. Se pare însă că Slavia Praga nu a ajuns la un acord final cu Galatasaray, iar în acest moment negocierile sunt în impas: „Am vorbit cu președintele lui Galatasaray la cererea sa, dar nu am ajuns la un acord, iar în astfel de situații este obligatoriu să existe și un consens între conducere și antrenor”, a mai spus președintele Slaviei Praga.

Galatasaray Istanbul ar putea fi viitoarea echipă a internaționalului român Nicolae Stanciu, campion în Cehia cu Slavia Praga.

Anunțul a fost făcut chiar de jurnaliștii din Cehia care au menționat și suma pentru care Slavia ar fi dispusă să se despartă de unul dintre cei mai importanți jucători ai săi.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Stanciu ar fi o super afacere pentru Slavia

Fotbalistul de 28 de ani a fost declarat cel mai bun jucător străin din campionatul Cehiei în sezonul precedent, iar cota lui de piață este de 7 milioane de euro, dublu față de cât valora când a fost achiziționat de Slavia de la Al Ahli.

Evoluțiile bune ale românului nu au trecut neobservate, iar jurnaliștii din Cehia anunță că oficialii cluburilor Galatasaray Istanbul și Slavia Parga au demarat negocierile pentru un eventual transfer.

ADVERTISEMENT

Singurul impediment în realizarea mutării ar putea fi suma solicitată de campioana Cehiei.

”Clubul din Turcia, Galatasaray, este interesat de serviciile lui Nicolae Stanciu. Negocierile dintre cele două grupări au demarat deja, iar Slavia cere 8,5 milioane de euro pentru cel care a fost desemnat cel mai bun jucător străin din liga cehă”, notează platforma sport.cz.

Dacă turcii vor achita suma solicitată de cehi, Slavia ar face o super afacere. În 2019 când l-a achiziționat de la Al Ahli, campioana Cehiei plătea doar 4 milioane pentru Nicușor Stanciu.

ADVERTISEMENT

Interesul echipelor din Turcia pentru Stanciu nu e nou

Nicușor Stanciu este monitorizat de mai multe echipe din Turcia. La începutul acestui an campioana Cehiei a primit o ofertă concretă pentru vânzarea internaţionalului român.

Presa din Turcia anunţa în luna ianuarie că Nicuşor Stanciu este dorit de Trabzonspor, echipă care a încheiat ultima ediție pe locul 4 în Super Lig, iar oficialii clubului ofereau 2 milioane de euro pentru serviciile mijlocașul ofensiv de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

De când a fost achiziționat de Slavia Praga, Nicușor Stanciu a câștigat două titluri în Fortuna Liga, iar în ultimul sezon a înscris 16 goluri și a oferit 9 pase decisive în 45 de meciuri oficiale.

De-a lungul carierei, Nicuşor Stanciu a jucat pentru Unirea Alba Iulia, FC Vaslui, FCSB, Anderlecht, Sparta Praga, Al Ahli şi Slavia Praga. Pentru echipa naţională a României, fotbalistul a bifat 44 de selecţii şi a marcat 10 goluri.

ADVERTISEMENT