Fotbal international

Nicuşor Stanciu, transformare uluitoare după pandemie! Cum a devenit unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Slavia Praga

07.07.2020 | 13:44
Nicusor Stanciu transformare uluitoare dupa pandemie Cum a devenit unul dintre cei mai buni fotbalisti de la Slavia Praga
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a blocat fotbalul european pentru trei luni, însă unii dintre jucători au suferit transformări după această perioadă. Nicuşor Stanciu s-a întors mai puternic pe teren şi are cifre impresionante la Slavia Praga. FANATIK a analizat cifrele InStat ale internaţionalului român şi îţi prezintă cum a devenit unul dintre cei mai buni fotbalişti ai campioanei Cehiei.

Slavia Praga a câştigat din nou titlul de campioană a Cehiei, iar Nicuşor Stanciu a fost unul dintre oamenii cheiei în ultimele etape. Mai exact, după reluarea sezonului, mijlocaşul ofensiv de 27 de ani a avut cifre fenomenale, cu mult peste ceea ce reuşise în prima parte a stagiunii, înainte ca pandemia să blocheze fotbalul şi în Cehia.

ADVERTISEMENT

În martie 2020, când sezonul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, Nicuşor Stanciu avea o medie a indexului InStat de 242 puncte. Reluarea campionatului l-a propulsat pe primul loc în top celor mai buni fotbalişti de la Slavia Praga.

Nicuşor Stanciu, cifre de invidiat la Slavia Praga

Pe 26 mai, Slavia Praga a revenit pe teren, iar Nicuşor Stanciu a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti de pe teren în meciul cu Mlada Boleslav. Fotbalistul de 27 de ani reuşea o pasă de gol şi avea un index InStat de 292 puncte, fiind primul pas spre transformarea din cea de-a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Cu Jablonec, al doilea meci după reluarea campionatului, Nicuşor Stanciu a reuşit cea mai bună prestaţie a sezonului. Un gol şi două pase decisive i-au adus 380 puncte, fiind cel mai bun index realizat de internaţionalul român în actuala stagiune.

În cele zece meciuri jucate de la reluarea sezonului, Nicuşor Stanciu a reuşit să obţină un index InStat de peste 300 de puncte în şase ocazii. Performanţele l-au propulsat pe primul loc în topul jucătorilor de la Slavia pentru ultimele 10 meciuri, cu o medie a indexului de 310 puncte.

ADVERTISEMENT

Top 5 cei mai buni fotbalişti de la Slavia Praga în ultimele 10 meciuri

  • Nicuşor Stanciu – 310 puncte
  • Vladimir Coufal – 305 puncte
  • Petr Sevcik – 288 puncte
  • Ladislav Takacs – 281 puncte
  • David Zima – 275 puncte

Nicuşor Stanciu era în declin când s-a oprit campionatul

Ultimele trei meciuri ale lui Nicuşor Stanciu la Slavia Praga, înainte ca pandemia să blocheze fotbalul european, arătau un uşor declin în prestaţii. De la un index InStat de 298 puncte în partida cu Opava (22.02.2020), internaţionalul român ajunsese la 237 puncte în remiza cu Sparta Praga (08.03.2020).

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a purtat o discuţie cu Nicuşor Stanciu

Mirel Rădoi a vorbit recent despre forma foarte bună pe care o parcurge Nicuşor Stanciu la Slavia Praga. Selecţionerul naţionalei României speră ca fotbalistul de 27 de ani să aibă prestaţii bune şi în toamnă, când tricolorii vor juca meciul de baraj cu Islanda.

“I-am spus lui Stanciu că a început să joace bine prea devreme și să joace așa și în septembrie-octombrie. El vrea să facă mai multe decât poate. Am avut nenumărate discuții cu el. A primit și un anumit video în care se vede că el e în poziția de număr 6 și nu are ce căuta acolo.

El vrea să impresioneze colegii și antrenorul. El nu vrea să joace pentru el, o face mereu în slujba echipei. Dacă toți ar gândi așa ar fi dificil. Va conta numărul de meciuri până la ora partidei cu Islanda”, spunea Mirel Rădoi.

  • 2 goluri a marcat Nicuşor Stanciu în ultimele 10 meciuri la Slavia Praga
  • 7 pase decisive a oferit Nicuşor Stanciu în ultimele 10 meciuri la Slavia Praga
ADVERTISEMENT