Sport

Nike a dezvăluit motivul ireal pentru care a rupt contractul cu Neymar! Reacția brazilianului

În vara anului trecut lumea fotbaluluia fost surprinsă atunci când înțelegerea dintre Neymar și Nike a fost încheiată după o colaborare de 15 ani.
28.05.2021 | 21:39
Nike a dezvaluit motivul ireal pentru care a rupt contractul cu Neymar Reactia brazilianului
ADVERTISEMENT

Contractul starului brazilian cu firma americană de echipament sportiv urma să se termine în 2022, dar cele două părţi au stabilit să pună capăt mai devreme înțelegerii.

La scurt timp după acest anunț, jucătorul de la Paris Saint-Germain a semnat cu nemții de la Puma, care, în trecut, i-a încălţat pe Pele, Johan Cruyff, Lothar Matthaus, Eusebio sau Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

Contractul dintre Neymar și Nike, încheiat din cauza unor acuzaţii de agresiune sexuală

La un an de zile după ce înțelegerea dintre Nike și Neymar a fost reziliată, americanii au anunțat că decizia a fost luată pentru că vedeta braziliană nu a vrut să răspundă unor acuzaţii de agresiune sexuală.

Conform CNN, producătorul de echipament sportiv a confirmat că decizia sa a fost luată ca urmare a acuzaţiilor pe care o angajată Nike le-a adus companiei în 2018. Incidentul ar fi avut loc în 2016.

ADVERTISEMENT

Nike susţine că angajata a dorit iniţial să păstreze incidentul confidenţial, dar în 2019 a cerut să se înceapă o anchetă. Compania arată că a comandat o anchetă independentă şi că a angajat un avocat diferit şi independent pentru angajată. Ea a ales consilierul şi compania a plătit cheltuiala.

Nike recunoaște că ancheta a fost neconcludentă

”Încă de la început, am tratat cu mare seriozitate afirmaţiile angajatei şi experienţa ei”, a afirmat compania, care nu a dat numele angajatei. Producătorul de echipament sportiv a menţionat că ancheta a fost ”neconcludentă”, adăugând că ”ar fi nepotrivit ca Nike să facă o declaraţie acuzatoare fără să poată furniza dovezi justificative”.

ADVERTISEMENT

Dar compania a adăugat că a încheiat relaţia cu Neymar ”pentru că a refuzat să coopereze într-o investigaţie de bună-credinţă cu privire la acuzaţii credibile de comportament inadecvat ale unui angajat”.

Brazilianul neagă varianta Nike

Superstarul brazilian a reacționat imediat printr-o postare pe rețelele de socializare în care neagă cauza prezentată de Nike pentru încetarea colaborării. ”A afirma că parteneriatul a fost reziliat deoarece nu am contribuit cu bună-credinţă la o anchetă este absurd şi fals”, a declarat internaţionalul brazilian.

ADVERTISEMENT

Dayane Crespo, reprezentantul lui Neymar, a afirmat că relaţia brazilianului cu Nike a fost încheiată ”din motive comerciale”. ”Neymar Jr. se va apăra energic împotriva acestor atacuri nefondate în cazul în care vor fi făcute orice fel de acuzaţii, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

Este destul de ciudat faptul că un caz care se presupune că s-a întâmplat în 2016, cu acuzaţiile făcute de o angajată Nike, apare doar în acest moment”, a adăugat reprezentantul jucătorului.

Neymar, absolvit într-un caz de viol din 2019

În 2019, Neymar a fost acuzat de viol de către o tânără braziliană, dar jucătorul a negat vehement toate acuzaţiile ce i-au fost aduse. Brazilianul ar fi întâlnit-o pe femeie prin Instagram. Tânăra s-a deplasat în Franţa pentru a se întâlni cu fotbalistul. Ea a fost cazată în hotelul Sofitel Paris Arc Du Triomphe.

La 15 mai 2019, în jurul orei 20:00, jucătorul ar fi venit beat la hotel şi, după ce au fost cei doi un timp afectuoşi, Neymar ar fi devenit violent şi ar fi violat-o pe femeie. Tânăra a notat în plângere că a revenit în Brazilia la 17 mai 2019, că era foarte afectată şi i-a fost teamă să depună plângere imediat.

Şi atunci, parchetul din Sao Paulo a ajuns la concluzia că nu are dovezi suficiente pentru a-l inculpa pe Neymar în cazul în care este acuzat de viol.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”