Sport

Nike a dezvăluit motivul ireal pentru care a rupt contractul cu Neymar! Reacția brazilianului

În vara anului trecut lumea fotbaluluia fost surprinsă atunci când înțelegerea dintre Neymar și Nike a fost încheiată după o colaborare de 15 ani.
28.05.2021 | 21:39
Nike a dezvăluit motivul ireal pentru care a rupt contractul cu Neymar! Reacția brazilianului
În vara anului trecut lumea fotbaluluia fost surprinsă atunci când înțelegerea dintre Neymar și Nike a fost încheiată după o colaborare de 15 ani. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Contractul starului brazilian cu firma americană de echipament sportiv urma să se termine în 2022, dar cele două părţi au stabilit să pună capăt mai devreme înțelegerii.

La scurt timp după acest anunț, jucătorul de la Paris Saint-Germain a semnat cu nemții de la Puma, care, în trecut, i-a încălţat pe Pele, Johan Cruyff, Lothar Matthaus, Eusebio sau Diego Maradona.

Contractul dintre Neymar și Nike, încheiat din cauza unor acuzaţii de agresiune sexuală

La un an de zile după ce înțelegerea dintre Nike și Neymar a fost reziliată, americanii au anunțat că decizia a fost luată pentru că vedeta braziliană nu a vrut să răspundă unor acuzaţii de agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, producătorul de echipament sportiv a confirmat că decizia sa a fost luată ca urmare a acuzaţiilor pe care o angajată Nike le-a adus companiei în 2018. Incidentul ar fi avut loc în 2016.

Nike susţine că angajata a dorit iniţial să păstreze incidentul confidenţial, dar în 2019 a cerut să se înceapă o anchetă. Compania arată că a comandat o anchetă independentă şi că a angajat un avocat diferit şi independent pentru angajată. Ea a ales consilierul şi compania a plătit cheltuiala.

ADVERTISEMENT

Nike recunoaște că ancheta a fost neconcludentă

”Încă de la început, am tratat cu mare seriozitate afirmaţiile angajatei şi experienţa ei”, a afirmat compania, care nu a dat numele angajatei. Producătorul de echipament sportiv a menţionat că ancheta a fost ”neconcludentă”, adăugând că ”ar fi nepotrivit ca Nike să facă o declaraţie acuzatoare fără să poată furniza dovezi justificative”.

Dar compania a adăugat că a încheiat relaţia cu Neymar ”pentru că a refuzat să coopereze într-o investigaţie de bună-credinţă cu privire la acuzaţii credibile de comportament inadecvat ale unui angajat”.

ADVERTISEMENT

Brazilianul neagă varianta Nike

Superstarul brazilian a reacționat imediat printr-o postare pe rețelele de socializare în care neagă cauza prezentată de Nike pentru încetarea colaborării. ”A afirma că parteneriatul a fost reziliat deoarece nu am contribuit cu bună-credinţă la o anchetă este absurd şi fals”, a declarat internaţionalul brazilian.

Dayane Crespo, reprezentantul lui Neymar, a afirmat că relaţia brazilianului cu Nike a fost încheiată ”din motive comerciale”. ”Neymar Jr. se va apăra energic împotriva acestor atacuri nefondate în cazul în care vor fi făcute orice fel de acuzaţii, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

ADVERTISEMENT

Este destul de ciudat faptul că un caz care se presupune că s-a întâmplat în 2016, cu acuzaţiile făcute de o angajată Nike, apare doar în acest moment”, a adăugat reprezentantul jucătorului.

Neymar, absolvit într-un caz de viol din 2019

În 2019, Neymar a fost acuzat de viol de către o tânără braziliană, dar jucătorul a negat vehement toate acuzaţiile ce i-au fost aduse. Brazilianul ar fi întâlnit-o pe femeie prin Instagram. Tânăra s-a deplasat în Franţa pentru a se întâlni cu fotbalistul. Ea a fost cazată în hotelul Sofitel Paris Arc Du Triomphe.

ADVERTISEMENT

La 15 mai 2019, în jurul orei 20:00, jucătorul ar fi venit beat la hotel şi, după ce au fost cei doi un timp afectuoşi, Neymar ar fi devenit violent şi ar fi violat-o pe femeie. Tânăra a notat în plângere că a revenit în Brazilia la 17 mai 2019, că era foarte afectată şi i-a fost teamă să depună plângere imediat.

Şi atunci, parchetul din Sao Paulo a ajuns la concluzia că nu are dovezi suficiente pentru a-l inculpa pe Neymar în cazul în care este acuzat de viol.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik