Sporturi

Niki Lauda a murit! A fost de 3 ori campionul lumii în Formula 1

21.05.2019 | 09:21
Niki Lauda la F1 Grand Prix din Ungaria. Fostul pilot a murit la vârsta de 70 de ani. Sursă foto: hepta

Niki Lauda a murit noaptea trecută, după ce în ultimii ani a întâmpinat mari probleme de sănătate. Andreas Nikolas “Niki” Lauda avea 70 de ani în momentul în care a decedat, anunță mediafax.ro. Acesta a suferit un transplant de plămân în 2018, iar în ianuarie 2019 s-a îmbolnăvit de gripă și a stat internat în spital 10 zile.

Niki Lauda, fost campion de Formula 1, a murit

„Cu profundă tristeţe anunţăm că iubitul nostru Niki a decedat luni, în prezenţa familiei sale”, au anunţat rudele lui Niki Lauda, prin intermediul unui comunicat, despre cel care s-a născut la 22 februarie 1949, la Viena, într-o familie înstrărită.

După ce s-a retras din carieră, Niki Lauda a decis să își facă o companie aeriană proprie, dar a activat și în Formula 1, în funcții de conducere la diverse echipe. Pe parcursul carierei, acesta a câștigat 25 de curse din cele 171 la care a luat startul și a fost unul dintre cei mai respectați piloți de Formula 1.

Niki Lauda în timpul unui eveniment organizat de F1. Sursă foto: hepta
Niki Lauda în timpul unui eveniment organizat de F1. Sursă foto: hepta

Arsuri grave la nivelul feței după un accident suferit în 1976

Niki Lauda are două titluri mondiale câștigate cu Ferrari, în 1975 și 1977, și unul cu McLaren, în 1987. Fostul sportiv austriac a supraviețuit miraculos unui accident suferit în anul 1976, atunci când mașina pe care o conducea în timpul unei curse a luat foc. Acesta a suferit arsuri grave la nivelul feței și a rămas cu probleme mari de sănătate.

Deși a avut mari probleme după accidentul suferit în 1976, Niki Lauda a revenit la volan, iar două dintre cele trei campionate mondiale le-a câștigat după accidentul grav suferit. Mai mult, acesta este singurul pilot din istorie care a devenit campion atât cu Ferrari cât și cu McLaren, cele două mari rivale din lumea sporturilor cu motor.

Niki Lauda avea doi fii din prima căsătorie, Mathias, pilot de curse, și Lukas, dar și un băiat dintr-o relație neoficială, pe nume Christoph. Lauda a divorțat în 1991 și s-a recăsătorit cu Birgit în 2008, o femeie în vârstă de 40 de ani care a născut în 2009 gemeni, o fată și un băiat. Birgit a fost însoțitoare de bord, iar în 2005 i-a donat un rinichi lui Niki Lauda.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI