Fotbal international

Niko Kovac, out de la Bayern Munchen? Va fi demis chiar dacă va reuşi eventul campionat-Cupa Germaniei. Cine sunt pe lista înlocuitorilor

17.05.2019 | 14:20

Portalul spox.com, preluat imediat de cotidianul Bild, informează în exclusivitate asupra deciziei pe care ar fi luat-o deja şefii lui Bayern Munchen în ceea ce priveşte soarta antrenorului croat Niko Kovac. Acesta are şanse minime de a mai continua în Bavaria şi sezonul viitor, deoarece echipa a fost eliminată încă din optimile de finală ale Champions League şi a avut numeroase fluctuaţii de formă în acest sezon.

Niko Kovac va fi demis de la Bayern Munchen chiar dacă reuşeşte eventul

Practic, se merge pe ideea că Bayern nu ar fi reuşit acum, înaintea ultimei etape din actualul sezon de Bundesliga, să aibă şanse nici la titlu, dacă rivala Borussia Dortmund, care a avut şi nouă puncte avans, nu îşi făcea conştiincios harakiri de sus până jos risipind în mod incredibil avansul căpătat. E drept, în retur, la Munchen Borussia a fost adunată cu făraşul după un 5-0 care a fost un scor prea mic faţă de numărul ocaziilor avute de Bayern.

Descurajator pentru Niko Kovac şi ambientul din vestiarul lui Bayern este că informaţia a parvenit cu doar câteva zeci de ore înaintea meciului decisiv pentru titlu, pe teren propriu, cu Eintracht Frankfurt, pentru că numai de aceste veşti destabilizatoare nu aveau nevoie jucătorii şi stafful tehnic. Oricum, din câte se spune la telefonul fără fir al fotbalului german, Niko Kovac nu ar primi foarte supărat vestea, pentru că s-a plâns apropiaţilor de teribila presiune existentă zi de zi la un club de talia lui Bayern.

Niko Kovac este acuzat că nu poate ţine vestiarul sub control
Niko Kovac este acuzat că nu poate ţine vestiarul sub control

Mark van Bommel e principalul favorit

Deja se vorbeşte despre numele posibililor succesori ai lui Niko Kovac. Unul este cel cu care a început Real Madrid campionatul, spaniolul Julen Lopetegui, cel scos pe uşa din dos după umilinţa de la Barcelona, unde a pierdut cu 5-1, dar a declarat senin că au fost doar câteva greşeli şi echipa a jucat bine!

Al doilea nume, mult mai plauzibil, este olandezul Mark van Bommel de la PSV Eindhoven. Este considerat un antrenor cu mare viitor, foarte bun pedagog şi care are capacitatea de a ţine cu mână fermă vestiarul.Rămâne de văzut mai întâi cum va afecta această veste finalul de sezon al bavarezilor.