Fotbal international

Nikola Kalinic a refuzat medalia de vicecampion mondial cu Croaţia!

20.07.2018 | 19:55
Kalinic a refuzat medalia de vicecampion mondial cu Croaţia. El nu a jucat nici un minut la turneul final al CM din Rusia
ADVERTISEMENT

Atacantul lui AC Milan, Nikola Kalinic, a refuzat să primească medalia de vicecampion mondial cu Croaţia la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Croaţia a pierdut în lupta pentru trofeu în faţa Franţei cu scorul de 4-2, dar şi aşa a stabilit cea mai bună performanţă din istoria unei ţări cu numai 4 milioane de locuitori, după ce câştigase bronzul în 1998.

Nikola Kalinic a fost protagonistul unui incident în primele zile ale turneului final, chiar la primul meci al Croaţiei, împotriva Nigeriei. Selecţionerul Zlatko Dalic i-a cerut să se pregătească să intre pe teren în ultimele minute ale meciului, dar Kalinic a refuzat, motivând că îl doare spatele. Drept urmare, a fost expediat acasă, reacţia sa fiind considerată un act grav de indisciplină.

ADVERTISEMENT

Nikola Kalinic a refuzat medalia de vicecampion mondial cu Croaţia! A fost exclus din lot după meciul cu Nigeria

În timpul meciului cu Nigeria, Kalinic s-a încălzit şi ar fi trebuit să intre în repriza a doua. Totuşi, a susţinut că nu e pregătit să joace, din cauza unei probleme la spate. Acelaşi lucru s-a întâmplat în timpul amicalelor cu Brazilia şi Anglia, precum şi înaintea antrenamentului de duminică. Am acceptat calm asta, dar pentru că am nevoie ca jucătorii mei să fie pregătiţi să joace, am luat această decizie“.

Kalinic a refuzat medalia de vicecampion mondial cu Croația. A motivat prin faptul că nu a jucat nici un minut. Kalinic era rezerva lui Mandzukic
Kalinic a refuzat medalia de vicecampion mondial cu Croația. A motivat prin faptul că nu a jucat nici un minut

Totuşi, conform regulamentului, Kalinic a făcut parte din lotul oficial al Croaţiei deplasat la turneul final şi din această postură avea dreptul de a primi medalia de vicecampion mondial, chiar dacă nu a evoluat nici un minut. Însă vârful lui AC Milan a refuzat să primească medalia. “Mulţumesc pentru medalie, dar eu nu am jucat în Rusia“.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri