Fotbal international

Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK. Noul atacant al lui Răzvan Lucescu vine de la Genk

06.09.2018 | 08:38
Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK Noul atacant al lui Razvan Lucescu vine de la Genk

Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK Salonic pe un an de zile. Noul atacant al lui Răzvan Lucescu vine de la echipa belgiană Racing Genk sub formă de împrumut, dar cu opţiune de a fi achiziţionat definitiv în vara lui 2019, dacă va da randamenmtul scontat. Karelis poate juca fie în poziţie centrală, fie în banda stângă a atacului vicecampioanei Greciei. Este clar că obiectivul echipei pregătite de Răzvan Lucescu este atacarea titlului, de care a fost atât de aproape sezonul trecut.

PAOK Salonic nu a ieşit campioană, cum toată lumea este de acord că ar fi meritat cu prisosinţă, pentru că au avut loc incidente reprobabile în finalul partidei jucate pe teren propriu cu principala rivală la locul 1, AEK Atena. PAOK a înscris un gol cât titlul de campioană în minutul 90, arbitrul iniţial l-a validat, iar apoi l-a anulat pentru un ofsaid inexistent. În tensiunea generală, patronul lui PAOK, rusul Ivan Savvidis, a pătruns pe teren având un pistol asupra sa şi chiar dacă nu a ameninţat nici un moment pe nimeni oaspeţii s-au retras la cabine şi au refuzat să mai reia jocul, motivînd că le este ameninţată viaţa.

Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK şi vrea să câştige campionatul cu noua sa echipă

Rezultatul acelui moment de nebunie a fost depunctarea echipei din Salonic şi astfel titlul a ajuns la AEK Atena. Iar acum, ca dezamăgirea să fie şi mai mare, PAOK merge în grupele Europa League, pentru că a pierdut barajul cu Benfica Lisabona, în timp ce campioana AEK s-a calificat în grupele Champions League, pe un traseu incomparabil mai uşor, cu play-off în faţa ungurilor de la MOL Vidi. Cum anul acesta şi multipla campioană Olympiakos Pireu nu concepe să nu se bată la titlu misiunea elevilor lui Mircea Lucescu va fi mult mai grea, dar nu imposibilă.

Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK. Grecul vine împrumut de la echipa belgiană  Genk şi a semnat pe un an
Nikolaos Karelis a semnat cu PAOK. Grecul vine împrumut de la echipa belgiană Genk

De aceea, PAOK a făcut câteva achiziţii, considerate utile de către antrenorul român. A venit atacantul englez Akpom, împrumutat de la Arsenal, a venit la insistenţele lui Lucescu Junior fundaşul român Alin Toşca, tot împrumut, de la Betis Sevilla, iar acum un al treilea jucător, atacantul grec Nikolaos Karelis, a ajuns şi el, în mod oficial, tot împrumutat, de la echipa belgiană Racing Genk.

I se spune Hulk atacantului venit de la Genk

Acest Karelis a fost cumpărat de belgieni de la Panathinaikos în 2016 şi părea a fi omul de gol de care avea nevoie actuala echipă a fostului craiovean Vladimir Screciu, dar o groaznică accidentare la ligamente l-a ţinut mult timp pe tuşă. Acum este refăcut complet şi dornic să demonstreze ce poate. Este din punct de vedere fizic o forţă a naturii. De altfel, pe site-ul clubului din Salonic a fost postată oficial informaţia cu fotografia lui Karelis în tricoul alb-negru, dar şi cu un apelativ care face trimitere la forţa fizică a jucătorului: The Hulk, ceea ce ar vrea să se traducă oarecum prin cuvântul “Matahala”.

Cel mai probabil însă referirea celor de la PAOK are mai degrabă legătură cu puternicul vârf brazilian Hulk, pe care l-a avut Zenit Sankt Petersburg şi acum se află în China. Răzvan Lucescu mai are un atacant puternic, sârbul Prijovic, pe care, foarte probabil, îl vom avea ca adversar pe 10 septembrie, la Belgrad, în meciul din Liga Naţiunilor Serbia – România.