News

LISTA NEAGRĂ a lui Reghe! Ei PLEACĂ de la Steaua

 * Steliştii au întocmit lista celor care vor părăsi corabia în această iarnă. Cel mai surprinzător nume la categoria „off” este al muntenegreanului, staff-ul din Ghencea renunţînd...
07.12.2013 | 11:05
LISTA NEAGRA a lui Reghe Ei PLEACA de la Steaua

 * Steliştii au întocmit lista celor care vor părăsi corabia în această iarnă. Cel mai surprinzător nume la categoria „off” este al muntenegreanului, staff-ul din Ghencea renunţînd să-l mai aştepte pe vîrf

Faţă de sezon trecut, cînd „extratereştrii” lui Reghecampf arau terenul, combinau perfect şi cîştigau campionatul la pas, Steaua pare, în acest an competiţional, că a revenit cu picioarele pe pămînt! Deşi turul e aproape încheiat, iar „roş-albaştrii” nu au pierdut nici un meci, acumulînd 31 de puncte, jocul echipei a început să scîrţîie, fotbaliştii nu mai au acelaşi apetit ofensiv şi de multe ori par obosiţi. Şi, după mai bine de un an de cînd se află la cîrma Stelei, Laurenţiu Reghecampf, împreună cu conducerea, au tras linie şi au pus pe lista neagră cinci fotbalişti, care din iarnă nu vor mai îmbrăca tricoul stelist. Astfel, Stefan Nikolici, Adrian Cristea, Mihai Răduţ, Cornel Rîpă şi Mihai Costea îşi vor face bagajele. Şi la capitolul sosiri „roş-albaştrii” vor fi la fel de activi: sînt vizaţi, cu şanse de a fi rezolvaţi, fotbaliştii Petrolului, Alcenat şi Guilherme, dar şi un playmaker, plus un nou atacant.

 Stefan Nikolici – atacant, 23 de ani

Cluburile l-au terminat

După 74 de meciuri în culorile roş-albastre şi doar 13 goluri marcate, vîrful din Muntenegru a dezamăgit crunt. Chiar şi pe managerul Stelei, care în urmă cu un an îl lăuda de mama focului pe atacant: „Acest băiat abia acum a ajuns la maturitatea sportivă. Se pregăteşte exemplar, are o capacitate fizică la efort extraordinară, o să vedeţi cîte goluri va marca. Şi are doar 22 de ani”, spunea la acea vreme Mihai Stoica într-o emisiune televizată. Însă, nopţile pierdute prin cluburi au avut un cuvînt greu de spus în cariera tînărului fotbalist, care în acest sezon a marcat un singur gol, în Supercupa României, cîştigată de Steaua împotriva petroliştilor, scor 3-0.

nikolic 531665-alx8661

Adrian Cristea – mijlocaş, 30 de ani

Pariu necîştigător

Deşi se afla în închisoare, Gigi Becali a negociat 30 de minute la telefon cu Adrian Cristea, care a semnat un contract pe două sezoane cu Steaua. Steliştii au crezut că au dat lovitura, dorindu-şi un fotbalist cu glezna fină la mijlocul terenului. A strîns doar 13 meciuri în tricoul roş-albastru, reuşind să marcheze un singur gol, cu Săgeata Năvodari, scor 5-0. Însă, de la remiza ruşinoasă înregistrată împotriva Coronei Braşov, „Prinţul” nu a mai evoluat pentru Steaua în Liga 1. „Cristea ne-a păcălit pe toţi. Am crezut că putem face ceva cu el, echipa să alerge, iar el doar să fie mintea sclipitoare de la mijlocul terenului şi să dea pasa decisivă, dar ne-am înşelat. O să-i pară rău, pentru că el nu va mai prinde un contract aşa avantajos pe nicăieri unde se va duce”, au spus surse din conducerea stelistă pentru FANATIK.

 Mihai Răduţ – mijlocaş, 23 de ani

Nici el nu mai vrea să stea

Achiziţionat în „era Piţurcă” de Steaua, Mihai Răduţ a rămas o eternă speranţă! S-a încercat o relansare a lui printr-un împrumut la Pandurii, iar din vară a fost din nou înrolat în „armata” lui Reghecampf. Şi, deşi aşteptările erau mari, fotbalistul originar din Slatina a dezamăgit. A adunat doar cinci partide în tricoul stelist şi a reuşit să marcheze două goluri în poarta amatorilor de la Avîntul Bîrsana, partidă încheiată cu scorul de 4-0. Nemulţumit de statutul de rezervă, Mihai Răduţ doreşte ca în această iarnă să părăsească Steaua, iar o posibilă destinaţie poate fi chiar Pandurii Tîrgu Jiu, echipă pentru care în sezonul a bifat 30 de meciuri şi a înscris de 6 ori.

Cornel Rîpă – fundaş dreapta, 23 de ani

Omul lui Gigi e non-grata

În iarna trecută, cînd titularul Daniel Georgievski s-a accidentat grav, Gigi Becali a dorit să-l aducă pe Cornel Rîpă, deşi Laurenţiu Reghecampf şi-ar fi dorit un alt fotbalist din Brazilia. După aproape un an, dreptatea pare să fie de partea antrenorului, care, deşi l-a introdus pe fostul gălăţean în 14 meciuri, acesta nu a arătat că poate fi de nivelul Stelei. „Rîpă era într-o scădere de formă de cînd era la Galaţi, nu ştiu de ce l-am luat… Bine, l-a vrut Gigi şi de-asta a venit. Acum nu mai contează, faptul e consumat, o să încercăm să rupem contractul şi băiatul să meargă la o altă echipă unde poate se va adapta mai bine”, au dezvăluit aceleaşi surse din conducere pentru FANATIK.

 Mihai Costea – atacant, 25 de ani

De-un an, bani pomană

Deşi s-au plătit aproximativ 1,1 milioane de euro pentru 50% din drepturile federative, Mihai Costea s-a dovedit a fi încă o „ţeapă” marca Gigi Becali. După 55 de partide disputate pentru formaţia din Ghencea, „Nilă” a reuşit să înscrie doar 13 goluri. Şi, cum nu ar fi de ajuns, fotbalistul s-a pus rău şi cu antrenorul său, răspunzîndu-i de mai multe ori la antrenamente, deşi Reghecampf i-a oferit cîteva şanse de afirmare. În acest sezon, fostul atacant craiovean a evoluat în doar două meciuri, la Mediaş, 36 de minute şi în duelul cu Avîntul Bîrsana, 90 de minute, nereuşind să marcheze. „De un an de zile, Costea îşi primeşte banii degeaba. Nici nu joacă şi e cu salariul la zi… Ba l-a mai şi accidentat pe Filip la antrenament”, spun steliştii.

 

 Se pregătesc Guilherme şi Alcenat

Dacă la capitolul plecări pe listă sînt cinci nume, la capitolul sosiri, „roş-albaştrii” au notat patru posturi pe care doresc să se întărească. Doi jucători de la Petrolul Ploieşti, un play-maker şi un mijlocaş de creaţie. „Pentru postul de atacant şi număr 10 încă mai căutăm. Pentru posturile de fundaş dreapta şi stînga deja am găsit soluţiile, Alcenat şi Guilherme. Vom discuta cu Gigi Becali săptămîna viitoare, cînd poate primi vizite”, zic şefii din Ghencea.

Sitya Guilherme – fundaş stînga, 23 de ani

Ofertat şi de Bundesliga

Fotbalistul originar din Brazilia a fost adus în România de agentul Anamaria Prodan pe vremea cînd Laurenţiu Reghecampf antrena Concordia Chiajna. Imediat ce şi-a terminat contractul cu ilfovenii, iar tehnicianul a semnat cu Steaua, apărătorul a fost înregimentat în lotul Petrolului. De atunci, evoluţiile lui Guilherme au atras atenţia mai multor formaţii din străinătate, iar în acest moment, pe adresa grupării prahovene a sosit o ofertă din prima ligă din Germania. |nsă, chiar şi aşa, steliştii nu se descurajează, mai ales că în această iarnă jucătorul intră în ultimele şase luni de contract şi l-ar ademeni cu o sumă importantă la semnătură. Plus că Reghecampf ar acoperi o gaură importantă dacă titularul de drept, Iasmin Latovlevici, va primi o ofertă tentantă şi va pleca „afară” în această iarnă.

 Jean Sony Alcenat – fundaş dreapta, 27 de ani

Poate veni şi în iarnă!

„Alcenat ăsta e trăznet! Eu dacă aş fi în locul lui Reghecampf l-aş lua la Steaua!”, spunea fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir în urmă cu cîteva luni. Staff-ul roş-albastru îl ochise de mult, mai ales că şi Alcenat va intra în această iarnă in ultimele şase luni de contract şi ar fi uşor de înregimentat, dacă i s-ar oferi şi o sumă importantă la semnătură. „Dacă îi dăm 50.000 la semnătură şi un salariu de 10.000 de euro lunar, Alcenat vine cu ochii închişi la Steaua”, se încurajează campionii.Însă există şi posibilitatea ca haitianul să vină în Ghencea în această iarnă, mai ales că Rîpă va fi pus pe liber, dar Steaua ar urma să plătească o sumă de 150.000 de euro către Petrolul Ploieşti.

 

Tags: