Fotbal intern

Cazul Nimely: medicul demisionar confirmă FANATIK: ”E ADEVĂRAT!”

UPDATE 20:48 / Adrian Motoacă a confirmat ceea ce FANATIK.RO a scris în cazul Nimely. Medicul care şi-a dat demisia din cauza presiunii exercitate de Iaşko a declarat: ”Este adevărat! Şirul...
17.03.2017 | 00:08
Cazul Nimely medicul demisionar confirma FANATIK E ADEVARAT

UPDATE 20:48 / Adrian Motoacă a confirmat ceea ce FANATIK.RO a scris în cazul Nimely. Medicul care şi-a dat demisia din cauza presiunii exercitate de Iaşko a declarat: ”Este adevărat! Şirul evenimentelor, referitor la situaţia medicală a lui Nimely, este cel prezentat de voi!” 

Motoacă a ţinut să-l laude pe Gică Hagi, pentru ceea ce a construit la academia lui de la Ovidiu.

”Frumos, de durată, caută lângă el oameni de valoare, care să îl susţină. A investit mult timp şi bani. La Viitorul sunt jucători frumoşi şi tineri, culţi, toţi jucătorii de liceu au promovat examenele de BAC. Îi pregăteşte, şcoala e şcoală, fotbalul e fotbal! Ţine la etică”, a spus Adrian Motoacă.

–––––––––––––––––––––––

Medicul de la FC Viitorul, Adrian Motoacă, şi-a dat demisia! Decizia acestuia este legată de cazul Nimely, fotbalistul căruia i s-au descoperit probleme cardiace.

Motoacă şi-a depus cererea de demisie pe 23 februarie, la scurt timp după ce un oficial al Viitorului ar fi insistat pentru o ştampilă care i-ar fi dat voie lui Nimely să joace.

”Da, este adevărat! Sunt medicul proaspăt demisionar de la Viitorul”, a declarat, pentru FANATIK.RO, cel care a fost medicul sportiv al echipei timp de nouă luni.

Adrian Motoaca nu a vrut să intre în amănuntele care au condus la demisie. FANATIK.RO a luat legătura cu Cristian Bivolaru, preşedintele clubului de la Ovidiu. ”Doctorul Adrian Motoacă şi-a dat demisia pentru că avea un program care nu-i convenea”, a declarat Bivolaru.

FANATIK.RO a aflat motivele pentru care medicul sportiv al Viitorului a renunţat la funcţie. Este vorba de cazul Nimely.

L-a scos din antrenament!

Fotbalistului i s-au depistat probleme cardiace, incompatibile cu viza sportivă. Lotul condus de Hagi se afla în cantonament la Roma, când au venit rezultatele de la Constanţa, unde fusese efectuată vizita medicală. Atunci, medicul echipei, Adrian Motoacă, a luat decizia de a-l scoate de la pregătiri pe fotbalist.

Nimely a fost supus apoi unor teste, inclusiv la INMS. De asemenea, Motoacă, nimeni altul decât coordonatorul staff-ului medical, a făcut un raport cu privire la situaţia medicală a jucătorului către conducerea clubului.

Pentru ca problema să fie elucidată, Nimely trebuia să aştepte o perioadă mai lungă, pentru ca toate testele să fie trecute. Lucru care ”incomoda” o parte a conducerii clubului. Care ţinea morţiş ca fotbalistul să fie prezent pe teren chiar la meciul cu Dinamo, din prima etapă a reluării campionatului.

Presat pentru a evolua cu Dinamo

Astfel, Motoacă ar fi fost presat să-şi dea acordul medical pentru dreptul de joc al fotbalistului. Medicul s-a ţinut pe poziţie, explicând că ar fi vorba de ceva ilegal. E drept, Nimely avea viza de joc, luată de la un medic din Timişoara, dar era nevoie şi de viza medicului sportiv Adrian Motoacă. La acea oră, erau date incomplete asupra diagnosticului. Testele genetice durau 2-3 luni, astfel că jucătorul rata mare parte din meciuri. Iar medicul ar fi fost presat de unul dintre oamenii din conducere, Zoltan Iasko, mâna dreaptă a lui Hagi.

A fost momentul când Adrian Motoacă şi-a dat demisia. Hagi s-a trezit fără el la meciul cu Astra şi a rămas mască atunci când a aflat că nu mai are medic sportiv la echipă. Motoacă rămăsese acasă în aşteptarea rezoluţiei pentru demisie.

Acuzat că a tras cu Dinamo!

Pentru că nu a vrut să dea avizul pentru dreptul de joc al fotbalistului Nimely, Viitorul urmând să întâlnească pe Dinamo, în ”Ştefan cel Mare”, Adrian Motoacă a fost acuzat dur.

O parte a conducerii clubului a spus că medicul a făcut tot posibilul ca Nimely să nu joace cu Dinamo, pentru că este un susţinător al echipei antrenate pe atunci de Ioan Andone. Motoacă le-a dat pe loc răspunsul: ”Am urmat procedurile medicale corecte, care se impun în acest diagnostic!”  Mai mult, fostul medic al Viitorului nu simpatizează cu Dinamo. Nimely suferă de CARDIOMIOPATIE HIPERTROFICA, boala a ventricului stâng.

FANATIK.RO a scris în EXCLUSIVITATE despre problemele lui Nimely cu două zile înainte de meciul Dinamo – Viitorul. (vezi detalii).

Nimely nu a jucat în partida din 4 februarie, iar Viitorul a câştigat cu 2-1, reuşind să întoarcă rezultatul în partea a doua a meciului.