Fotbal intern

El I-A RISCAT viaţa lui Nimely! I-a dat viza, apoi a anulat-o! De FRICĂ

Scandalul în ”cazul Nimely” continuă! Paradoxal, în ciuda faptului că se confruntă cu probleme medicale, fotbalistul ar avea încă dreptul de joc! Doar că şefii Viitorului nu-şi permit...
18.03.2017 | 00:05
El IA RISCAT viata lui Nimely Ia dat viza apoi a anulato De FRICA

Scandalul în ”cazul Nimely” continuă! Paradoxal, în ciuda faptului că se confruntă cu probleme medicale, fotbalistul ar avea încă dreptul de joc! Doar că şefii Viitorului nu-şi permit să rişte cu el, de frica unei tragedii cum a fost cu Ekeng.

FANATIK.RO a urmat cursul evenimentelor din ultimele două luni şi jumătate ale fotbalistului care a trecut prin şase controale medicale. A luat viza medicală după ultimul, de la medicul Ioan Străuţ. Pentru doar patru zile!

Alex Nimely şi staff-ul Viitorului au aflat că fotbalistul are probleme medicale în timpul turneului din Italia, când au venit rezultatele controlului medical de la Constanţa, unde jucătorii efectuaseră vizita medicală. Atunci, medicul echipei, Adrian Motocea, care ulterior şi-a dat demisia (vezi detalii), l-a scos din antrenament pe Nimely.

Fotbalistul a efectuat apoi încă patru teste medicale, dar după niciunul nu a primit viza, EKG-urile fiind proaste. Conducerea clubului s-a orientat atunci către un cabinet medical din Timişoara, de acolo de unde fotbalistul luase viza anul trecut. Medicul sportiv Ioan Străuţ o făcuse. FANATIK.RO a aflat că Zoltan Iaşko, mâna dreaptă a lui Gică Hagi la Viitorul, a venit cu ideea să încerce cu fotbalistul la Timişoara. De altfel, ar fi mers personal cu acesta pentru efectuarea controlului.

Medicul Ioan Străuţ l-a supus testului pe Alex Nimely şi i-a acordat viza. A făcut-o însă fără să ştie că fotbalistul trecuse prin alte cinci controale, toate picate. Nu a ştiut că Nimely trecuse prin cabinetele medicale de la Constanţa şi Roma, la INMS, astfel că nu a avut în faţă documentele medicale anterioare ale jucătorului. Având la Timişoara un dosar de-al fotbalistului, din urmă cu un an, când luase viza, medicul Străuţ nu a avut nicio emoţie în a-i acorda-o din nou.

E drept, rezultatele nu i-au ieşit negative, dar se situau la limită. Asta pentru că, în cele şapte luni de când Nimely luase viza tot acolo, problemele lui cardiace au evoluat, din cauza altor tipuri de antrenament. Ritmul cardiac nu stă pe loc!

Alex Nimely nu a efectuat la Timişoara investigaţii amănunţite, iar Nimely se decompensase cardiac între timp. Medical, întrunea încă parametrii. Avea însă un EKG urât! Condiţii în care fotbalistul ar fi trebuit să efectueze, musai, un RMN cardiac şi teste genetice, foarte costisitoare.

După ce i-a acordat viza, doctorul Străuţ a aflat că fotbalistul picase controalele de la Roma şi INMS şi, speriat, a cerut anularea acesteia, la comisia medicală a FRF (vezi detalii). Se întâmpla la patru zile după ce medicul dăduse ok-ul. Cei de la INMS îl anunţaseră: cazul Nimely era unul patologic şi trebuia aşteptat! Era boală genetică sau cord de sportiv? Străuţ a considerat că e cord de sportiv.

Situaţie confuză?

După ce a fost anunţată de medicul Străuţ că vrea anularea vizei, Comisia Medicală a FRF a cerut clubului Viitorul documente medicale despre fotbalist. Numai că acestea nu au ajuns în termen, adică în 48 de ore. Cei de la Viitorul l-au trimis pe Nimely în Anglia, unde fotbalistul a şi evoluat înainte de a ajunge la Ovidiu, pentru alte analize. Cu acestea, reprezentanţii clubului s-au prezentat apoi la Comisia Medicală a FRF, care va analiza zilele acestea.

În momentul de faţă, situaţia lui Nimely pare a fi tulbure. Doctorul Străuţ a cerut anularea vizei, însă aceasta procedură nu se face imediat. Astfel, fotbalistul ar avea încă valabilă viza acordată de Străuţ şi ar putea juca.

Dar preşedintele Bivolaru nu a riscat, astfel că Alex Nimely nu a intrat pe teren de la reluarea campionatului. Viitorul a jucat cu Dinamo, Pandurii, Astra, Poli Timişoara, CFR Cluj şi iar Dinamo, ultimul meci în play-off.

Medicul Viitorului şi-a dat demisia

La câteva zile după ”circul Timişoara”, medicul echipei FC Viitorul, Adrian Motoacă, şi-a dat demisia. El a fost cel care-l oprise pe fotbalist să se antreneze şi să joace, iar acum era pus în situaţia de a accepta riscul unui nou caz Ekeng. A bănuit că este ceva în neregulă, l-a sunat pe preşedintele Cristian Bivolaru şi l-a anunţat că renunţă.

Decizia a luat-o după mai multe nopţi nedormite şi o lungă perioadă de stres. L-a sunat seara pe Bivolaru, a doua zi cei doi se aflau în biroul preşedintelui şi se semna cererea de demisie.

Nu a vrut să fie martorul unui nou caz Ekeng, fotbalist care a jucat în Spania şi în Franţa, nu i s-a depistat nimic, dar a murit, pe teren, în România.

Alex Nimelu a jucat în Anglia, fără nicio problemă medicală, dar la începutul acestui an s-a descoperit că suferă de CARDIOMIOPATIE HIPERTROFICA, boală a ventricului stâng.

În cazul amândurora, este vorba de boala care a avansat în timp, decompensare cardiacă.

Străuţ, medicul care i-a acordat viza: ”Nu comentez!”

FANATIK.RO a luat legătura cu medicul Ioan Străuţ, pentru a afla chiar de la domnia sa care este adevărul. Medicul e evitat să facă lămuriri.

photo

Bună ziua, de la FANATIK vă deranjez!

Bună ziua!

Puteţi să ne spuneţi cum a decurs controlul medical după care i-aţi acordat viza?

Îmi pare rău, nu pot. Este vorba despre situaţia medicală a pacientului, pe care eu nu o pot divulga!

Dar de ce i-aţi anulat viza după câteva zile?

Nu comentez! Vă rog să înţelegeţi! Vă mulţumesc, bună ziua!