Fotbal intern

“Szukala a refuzat Germania ca SĂ JOACE la Steaua!”

Polonia a obţinut sîmbătă prima victorie împotriva Germaniei din istorie, scor 2-0, în preliminariile Campionatului European din 2016. Faptul că succesul a venit tocmai împtriva echipei care...
13.10.2014 | 00:02
Szukala a refuzat Germania ca SA JOACE la Steaua

Polonia a obţinut sîmbătă prima victorie împotriva Germaniei din istorie, scor 2-0, în preliminariile Campionatului European din 2016. Faptul că succesul a venit tocmai împtriva echipei care în urmă cu doar trei luni a devenit campioană mondială este cu atît mai remarcabil, iar sentimentele trăite de polonezi sînt exprimate de golgheterul lui Dinamo, Kamil Bilinski, în exclusivitate pentru FANATIK.RO. Atacantul care a fost coleg la echipa naţională U21 cu unul dintre eroii partidei, portarul Szczesny, a rămas impresionat de fostul său coechipier, dar şi de rivalul din Liga 1, Lukasz Szukala.

Kamil, te aşteptai ca Polonia să învingă Germania?

– Sincer, a fost o mare surpriză pentru mine şi pentru toţi polonezii! Germania este totuşi campioană mondială en-titre, chiar dacă au avut mulţi accidentaţi, iar alţi jucători s-au retras după Cupa Mondială, e o echipă foarte puternică. Noi am jucat excelent, dar şi ei au evoluat bine! În poartă însă, Szczesny a fost impecabil, magic aş spune! A făcut fericită o ţară întreagă, însă aşteptările cresc acum.

Ai fost coleg cu cîţiva fotbalişti la U21, de exemplu cu Szczesny. I-ai sunat să îi feliciţi?

– I-am dat sms lui Sebastian Mila, care a dat al doilea gol. Ne ştim bine, sîntem prieteni şi mă bucur enorm că a marcat! Să intri pe teren şi să-i dai gol lui Manuel Neuer, cel mai bun portar din lume, este, într-adevăr o mare performanţă. Sînt un pic gelos pe el (rîde cu poftă)!

Tu traversezi o formă foarte bună. Te-a căutat cineva din partea federaţiei poloneze avînd în vedere cîte goluri ai dat pentru Dinamo?

– Nu… Deocamdată n-am primit nici un semn, însă eu muncesc în continuare, trag tare şi aştept cu nerăbdare să joc pentru naţionala ţării mele. Campionatul românesc este o pistă de lansare foarte bună pentru prima reprezentativă, mai ales cînd joci la o echipă cu nume! Uitaţi-vă la Lukasz Szukala!

“Lumea din Polonia nu auzise de el”

Cum ţi se pare că a jucat Lukasz?

– Foarte bine! Părerea mea este că el, împreună cu Jakub Wawrzyniak alcătuiesc un cuplu excelent în centrul defensivei. Unul dintre cele mai bune din toată Europa. Szukala este un fundaş foarte bun, care cred că poate juca fără probleme în Bundesliga. De altfel am şi auzit că a avut ceva oferte de acolo, însă a preferat să rămînă la Steaua.

Dar Szukala a debutat tîrziu în echipa naţională a Poloniei. Care este cauza?

– Lukasz a avut un handicap: faptul că n-a jucat în prima ligă a Poloniei! A evoluat în Germania, dar în eşaloane inferioare şi îţi spun sincer că lumea din Polonia nu prea auzise de el înainte să joace la Steaua. Nu ştiam mai nimeni cine este Szukala din cauza pe care ţi-am zis-o mai sus.

Tu crezi că ai loc în echipa naţională a Poloniei?

– Este visul meu! Eu încă aştept un semn. OK, îl avem pe Robert Lewandowski, care este un atacant de excepţie, însă cred că pot fi dublura lui, simt asta. M-aş descurca bine, cred. E adevărat şi că Mila a marcat acum din postura de atacant de rezervă şi poate că selecţionerul nu are nevoie de alţi atacanţi. Rămîne de văzut!

11 goluri în 23 de meciuri oficiale a reuşit Kamil Bilinski pentru Dinamo în toate competiţiile

91 meciuri oficiale şi 10 goluri şi-a trecut în palmares Szukala în tricoul Stelei, în timp ce pentru naţionala Poloniei are 7 selecţii şi un gol

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!