ADVERTISEMENT
News

Video. Ninge în România! Ce zone din țară se bucură de prima zăpadă

Autor: Robert Cristea | 21.11.2020 | 12:09
Video. Ninge în România! Ce zone din țară se bucură de prima zăpadă
Ninge în România! Ce zone din țară se bucură de prima zăpadă. Sursa Foto: Fanatik

Ninge în România! Avertizarea transmisă vineri, 20 noiembrie, de ANM s-a confirmat și au apărut primele ninsori din țară.

ADVERTISEMENT

A nins ca-n povești la Rânca unde stratul de zăpadă a ajuns la 8 centimetri. Autoritățile au intervenit cu 6 utilaje.

Alte zone din țară s-au bucurat de primii fulgi de nea. A nins la Cluj, Abrud, Sinaia, Sibiu sau chiar Mehedinți. ANM anunțase că vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Ninge în România. Strat de 8 cm la Rânca

 

Prima zăpadă la Bran.

 

Ninge în România. Prima ninsoare la Abrud.

Prima ninsoare la Cluj. Atenționarea de cod galben trimiă de ANM a intrat în vigoare vineri la ora 20:00 și va expira astăzi la ora 14:00.

ADVERTISEMENT

 

A nins la Sibiu!

Foto: oradesibiu.ro

A nins la Poiana Brașov

Atenționare cold galben de la ANM.

”În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

(…)Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.” – ANM.

ADVERTISEMENT

ANM a transmis ca va ninge în ”cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.” 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT