ADVERTISEMENT
News

Ninsoare din abundență în Cluj! Se circulă greu pe autostrada A3 Turda – Borș

Autor: Alexandru Năstase | 16.04.2021 | 13:55
Ninsoare din abundență în Cluj! Se circulă greu pe autostrada A3 Turda – Borș
Ninsoarea puternică a dat peste cap traficul. Sursa foto - CNAIR

Ninsoare din abundență în Cluj, o ninsoare care a dat peste cap traficul rutier pe autostrada A3. Vorbim mai exact despre sectorul Câmpia Turzii- Nădășelu, un sector îngreunat serios. 

ADVERTISEMENT

De altfel, centrul Infotrafic a lansat deja o avertizare, după ce a început să ningă puternic pe Autostrada A3 Turda – Borș. De remarcat că vizibilitatea, pe alocuri, este sub 100 de metri, avertizează polițiștii.

Totul se întâmplă între km 38 – 44, pe raza localității Săvădisla. Centrul Infotrafic a venit deja cu recomandări pentru conducătorii auto

ADVERTISEMENT

Ninsoare din abundență în județul Cluj!

Astfel, toți șoferii trebuie să respecte anumite reguli. Nu trebuie să opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conducătorii auto nu trebuie să uite să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

„Pe timp de ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește autostrăzile trebuie respectate și alte reguli specifice: nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență.

În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari!”, se precizează în anunțul făcut de Centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!