News

Video. Iarna a spus stăpânire pe jumătate din țară. În mai multe zone a nins abundent și au intervenit drumarii

Iarna a sosit în adevăratul sens al cuvântului în anumite zone ale țării. A nins ca-n povești și s-au depus straturi groase de zăpadă, fiind nevoie de intervenția drumarilor.
08.12.2021 | 14:04
Video Iarna a spus stapanire pe jumatate din tara In mai multe zone a nins abundent si au intervenit drumarii
ADVERTISEMENT

În timp ce în anumite zone ale României plouă sau este vreme încețoșată, în alte regiuni a nins abundent și s-au format straturi groase de nămeți.

În partea de nord-est a țării, dar și la munte au intervenit drumarii cu utilaje de deszăpezire, încă de la primele ore ale zilei de miercuri, 8 decembrie. Pe mulți, vremea i-a luat prin surprindere.

ADVERTISEMENT

O tânără s-a tăvălit în costum de baie prin zăpadă

Condițiile meteo au dus și la producerea de accidente, însă pe o tânără zăpada au bucurat-o atât de mult, încât s-a tăvălit în costum de baie prin straturile groase.

Proprietara unei cabane din Parâng, in costum de baie, in zapada.
Proprietara unei cabane din Parâng, in costum de baie, in zapada. Sursa foto: Antena 3

 

Zeci de utilaje ”au patrulat” încă de miercuri noapte în Timiş,  Bacău, Caraş-Severin, Vrancea, Arad, Alba, Botoșani, Suceava sau Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Ninsoare in Botosani
Ninsoare in Botosani. Sursa foto: stiripersurse

 

Drumarii au fost nevoiți să dea pe străzi și cu material antiderapant pentru a asigura o circulație fără probleme șoferilor. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu felul cum a nins.

În Bacău, de exemplu, traficul a fost pus în dificultate din cauza vremii. Mulți șoferi nu au avut mașinile echipate pentru iarnă.

ADVERTISEMENT

”Știu că s-a circulat greu. Au fost și utilaje care au fost pe teren, atât ale primăriei, cât și ale contractorilor. Dar, cineva tot nu și-a făcut treaba la timp și voi afla exact cine și de ce?!

Acum, că ninsoarea s-a mai oprit, va fi mai ușor de intervenit! Mai sunt puține zone în care traficul e dificil, în rest se circulă în condiții de iarnă. În continuare, vă rog să fiți prudenți.

ADVERTISEMENT

Aseara incepand cu 10 noaptea s-a actionat preventiv. 8 tone de clorura de calciu si apoi 10 tone de antiderapant. Acum sunt 10 utilaje care acționează. Ninsoarea este abudenta. Actionam cu toate fortele. 50 de angajati se ocupa de trotuare, in zonele sensibile”, a comunicat primarul Bacălui, potrivit presei locale.

Ninsoare în Bacău.
Ninsoare în Bacău. Sursa foto: Ziarul de Bacău

 

Accident rutier din cauza vremii în județul Vrancea

În jurul orei 7:00 a avut loc și un accident rutier, pe DN 2 Focșani – Râmnicu Sărat, județul Vrancea. Două autoturisme au intrat în coliziune cu o autilitară, iar două persoane au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Veștile nu sunt tocmai bune pentru următoarea perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de Cod galben, caracterizat de polei și vânt pentru 6 județe, printre care județul Botoşani, Galaţi și Vrancea.

Cum va fi vremea în București

În București încă nu a nins, iar vremea va fi închisă pe tot parcursul zilei, mai transmit meteorologii.

”Vremea va fi închisă și mai ales în prima parte a zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturamaximă se va situa în jurul valorii de 5 grade”, conform ANM.

ADVERTISEMENT