News

Ninsoare puternică în Germania, după valul arctic care a cuprins Europa. Autostrăzile, blocate de zăpadă

04.05.2019 | 16:56
Ninsoare puternica in Germania dupa valul arctic care a cuprins Europa Autostrazile blocate de zapada
Ninsoare puternică în Germania, după valul arctic care a cuprins Europa Sursă foto: hepta.ro

După valul arctic care a cuprins Europa, e clar că primăvara stă departe de Germania. În acest moment, o ninsoare puternică a cuprins țara, blocând autostrăzile de zăpadă. Serviciul meteorologic german(DWD) a precizat că un front rece, care se deplasează din statele baltice și Belarus, va ajunge luni în Germania, însă pare că modificarea temperaturilor s-a produs mai devreme decât se așteptau experții meteo.

Ninsoare puternică în Germania. Autostrăzile sunt blocate în zăpadă

În general, temperaturile din Germania merg spre 6 până la 9 grade în prima parte a zilei, vremea fiind ușor mai blândă în sud-vestul țării. „Se așteaptă furtuni izolate cu furtună scurtă. Scăderea temporară a zăpezii poate fi văzută și în zonele joase. Se așteaptă zăpadă de 10-20 de centimetri în Erzgebirge și Alpi”, spunea Sebastian Schappert de la DWD înainte ca fenomenele extreme să acopere Germania.

Țara s-a mai confruntat cu astfel de fenoment puternic, însă pe când era timpul lor, adică în luna ianuarie. Atunci, autoritățile au folosit au folosit elicoptere pentru a scutura crengile de zăpadă, înaitne ca arborii să se prăbușească pe șosele, sub greutatea nămeților.

Ninsoare puternică în Germania, după valul arctic care a cuprins Europa. Autostrăzile, blocate de zăpadă
Germania este curprinsă de frig. Autostrăzile sunt blocate în zăpadă
Sursă foto: hepta.ro

În noiembrie, germanii au avut parte de zăpadă de 4 metri

Germanii și austriecii au fost în stare de alertă, căci, în unele zone, stratul de zăpadă a trecut de patru metri și jumătate grosime. La acel moment, Jared Sembritzki, comandant de brigadă Montană a declarat că: „Avem multe solicitări să ajutăm la curăţarea acoperişurilor. În oraşul Bad Reichenhall, acum 13 ani, cam pe vreme asta, 15 oameni au murit, mulţi dintre ei copii”.

Îngrijorat, Franz Rasp, primarul districtului rural Berchtesgaden, declara: „Ne aşteptăm la depuneri de jumătate de metru de zăpadă, pe acoperişurile şi aşa supraîncărcate din oraşul nostru, este nevoie de îndepărtarea urgentă a zăpezii de pe clădiri, publice sau private”.