News

Ninsori abundente în România. Zăpada s-a așternut ca în mijlocul iernii. Video

04.05.2020 | 12:40
ADVERTISEMENT

România este traversată în aceste zile de curenți de aer foarte reci, iar ninsori abudente se înregistrează în zonele montane.

Ninsori abundente în România

Pe pagina de Facebook Meteoplus au fost postate câteva clipuri prin care se poate vedea că zăpada a pus din nou stăpânire pe România, iar ninsori abundente au fost înregistrate în zonele înalte.

ADVERTISEMENT

Un videoclip arată cum ninge ca în poveste pe Transalpina, în zona Cabanei Vânătorul. De altfel, Transalpina este drumul cel mai afectat pe ninsoare pe tot parcursul anului.

Transalpina, ninge, zapada, ninsoare, primăvară, vremea

Transalpina ❄️?️❄️|| 3 mai 2020Cabana Vanatorul

Posted by Meteoplus on Sunday, May 3, 2020

O altă filmare a fost făcută în munții Parâng, la Cabana Șamanca. Aici se poate vedea că zăpada este viscolită ca în plină iarnă, iar totul este alb în jur. În ambele cazuri stratul de nea este destul de mare.

ADVERTISEMENT

Parâng, Cabana Șamanca

Parâng, Cabana Șamanca ☃️❄️ || 3 mai 2020Video: Dirnescu Dorin

Posted by Meteoplus on Sunday, May 3, 2020

Temperaturi mult scăzute pentru acest interval din an

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că vremea va schimba radical foaia săptămâna aceasta, instabilitatea atmosferică fiind accentuată. Potrivit prognozei meteo sunt așteptate fenomene extreme care vor fi provocate de un ciclon care loveşte din plin țara noastră.

Prima săptămână din luna mai va fi una mohorâtă și închisă din cauza instabilității atmosferice accentuate care va aduce în cea mai mare parte a țării fenomene extreme printre care se numără averse  cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, dar și vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Meteorologii transmis că temperaturile vor fi scăzute pentru acest interval din an, în schimb cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și asta în intervale scurte de timp sau prin acumulare. În plus, ANM mai transmite că pe arii restrânse cantitățile de apă vor ajunge până la 35-40 l/mp.

O furtună devastatoare a avut loc la Galați acolo unde vijelii şi ploi torenţiale cu grindină au lovit câteva sate. De remarcat că județul se află sub atenționare cod galben de vreme severă până luni seară.

ADVERTISEMENT

Nici în Capitală nu scăpăm de ploile torenţiale cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Săptămâna începe cu vreme rece şi urâtă. Vor fi averse peste zi, vânt puternic, tunete, fulgere şi doar 19 grade.

ADVERTISEMENT