News

Ninsori abundente la munte și în nordul țării. În Suceava a fost nevoie de intervenția echipajelor de deszăpezire

Dacă în sudul țării temperaturile rămân peste normalul acestei perioade, în nord a fost mai frig iar stratul de zăpadă s-a apropiat de 10 centimetri.
26.11.2022 | 12:00
Ninsori abundente la munte si in nordul tarii In Suceava a fost nevoie de interventia echipajelor de deszapezire
La Vicovu de Sus a fost nevoie de intervenția echipajelor de deszăpezire/ Foto: Facebook - DRDP Iași
ADVERTISEMENT

În zonele de nord a țării, temperaturile scăzute au adus cu ele și căderi de precipitații, de obicei sub formă de ploaie, dar au fost și regiuni în care a nins destul de mult.

A plouat în Maramureș, Transilvania, Banat, Crișana și, local, în Oltenia și Moldova, temperaturile trecând doar câteva grade peste pragul de zero.

ADVERTISEMENT

La munte, precipitațiile au fost sub formă de ninsoare, iar pe alocuri a nins și la altitudini mai mici în Maramureș, Bucovina și nordul Transilvaniei.

La cabana meteorologică de pe Vârful Omu au fost înregistrate -11 grade, iar căderile de zăpadă au fost abundente. De altfel, la munte au fost semnalate și intensificări ale vântului ce a spulberat zăpada.

ADVERTISEMENT

Întrucât au apărut condiții de formare a poleiului, autoritățile din aceste regiuni au dispus împrăștierea pe șosele de material antiderapant. De asemenea, la vama Vicovu de Susu au acționat mai multe echipaje de deszăpezire pe durata nopții trecute pentru ca traficul auto să se desfășoare în condiții bune.

Traficul a fost îngreunat și de apariția ceței, îndeosebi în Moldova și, pe alocuri, în Muntenia.

ADVERTISEMENT

Variațiile de temperatură au fost destul de mari între nordul și sudul țării. Dacă  în Moldova, temperaturile au depășit cu greu 0 grade, în sud s-au înregistrat și 13 grade la Constanța și 11 la București.

În următoarele zile se anunță temperaturi normale pentru această perioadă a anului, iar de duminică ploile vor ajunge și în zona sudică a țării. În zonele deluroase vor fi posibile precipitații mixte, iar la munte vor continua ninsorile.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar minimele între -5 și 4 grade.

Tags: