Ninsori abundente în următoarele ore. Vezi zonele ce vor fi afectate

În ultimele 3 ore, a nins viscolit pe arii extinse. Stratul maxim de zăpadă măsurat pe platformele staţiilor meteorologice, înregistra până la 27 cm la Tulcea. Izolat s-a semnalat...
27.01.2014 | 08:30
Ninsori abundente in urmatoarele ore Vezi zonele ce vor fi afectate
ADVERTISEMENT

În ultimele 3 ore, a nins viscolit pe arii extinse. Stratul maxim de zăpadă măsurat pe platformele staţiilor meteorologice, înregistra până la 27 cm la Tulcea. Izolat s-a semnalat polei.Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată în ultimele 24 de ore la staţiile meteorologice, a fost de 38, 2 l/mp la Mangalia.

Vântul a prezentat intensificări susţinute, cu viteze la rafală care au atins şi depăşit 60 -70 km/h( izolat 79 km/h la Jurilovca în jud. Tulcea).

ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL ORAR 08 – 11

În următoarele 3 ore va continua să ningă viscolit pe arii extinse şi izolat va mai fi polei. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu rafale ce pot atinge şi depăşi 65 – 75 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

PROGNOZA METEO: În ultimele 3 ore, 05-08, a nins pe arii extinse în toată Moldova. Stratul de zăpadă măsurat pe platforma staţiilor meteorologice la ora 0200, fiind de până la 43 cm la Focşani- jud. Vrancea, 44 cm la Bacău- jud. Bacău, 29 cm la Galaţi- jud. Galaţi) 29 cm Piatra Neamţ- jud. Neamţ, 28 cm Suceava- jud. Suceava şi Cotnari- jud. Iaşi, 23 cm la Botoşani-jud. Botoşani, 20 cm Vaslui- jud.Vaslui. Vântul a avut intensificări în judeţele Vrancea şi Galaţi, cu viteze la rafală de până la 50 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. În zona montană înaltă, vântul a suflat tare, cu intensificări de peste 100 km/h, viscolind zăpada.

ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL ORAR 05 -08

În următoarele 3 ore, va ninge pe arii extinse, depunându-se un nou strat de zăpadă, ninsorile fiind mai abundente în judeţele Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău. Vântul va prezenta intensificări locale în judeţele Vrancea, Bacău ,Vaslui şi Galaţi de până la 50…55 km/h spulberând şi viscolind zăpada. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu intensificări de până 100 km/h, viscolind zăpada.

PROGNOZA METEO. Luni continuă să ningă în est şi în sud-est, unde pe arii restranse echivalentul in apa mai depaseste 10, 15 l/mp asa ca stratul de zapada va mai creste. Vantul sufla inca destul de puternic in Dobrogea, dar in primele ore si in sudul Moldovei si in estul Munteniei, cu viteze ce pot depasi 50, 60 km/h, viscolind sau spulberand zapada. In celelalte regiuni ninge slab pe arii restranse. Vremea ramane rece, maximele pleaca de la doar -7 grade in Moldova si ajung la cel mult 0 grade in zone Deltei.

ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO. În Bucureşti, saptamana debuteaza cu vreme inchisa si rece. Mai ninge slab indeosebi primele ore, iar vantul continua sa scada in intensitate. Va fi insa foarte frig pentru data din calendar, mercurul din termometre nu trece de minus 5, minus 4 grade.

PROGNOZA METEO. Marti mai ninge slab in nord si in nord-est, iar vantul nu mai sufla cu putere in nicio regiune a tarii. In noaptea de marti spre miercuri insa, ninsorile revin si spre dimineata se extind in regiunile sudice, odata cu intensificarea vantului. In sudul Dobrogei vor fi precipitatii mixte si conditii de polei. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre minus 8 grade in nordul Moldovei si 1..2 grade in Transilvania si in Maramures.
Vreme rece şi in Capitala, marti, cu cerul mai mult noros si vant suportabil. Maximele nu vor trece de minus 4, minus 3 grade.

ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO. Miercuri ne vom confrunta din nou cu ninsori insemnate cantitativ si vant puternic. Asadar va ninge temporar, mai abundent in sudul si in sud-estul tarii, dar si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde echivalentul in apa al precipitatiilor va depasi pe arii restranse 10, 15 l/mp si se va depune un nou strat de zapada consistent. In Dobrogea asteptam si precipitatii mixte, asa ca e posibil sa se depuna polei. Vantul prinde din nou putere si va viscoli ninsorea cu viteze ce temporar pot depasi 60 km/h in estul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei. Vremea ramane mult mai rece decat in mod obisnuit, geroasa chiar dimineata in est si in nord-est, precum si in depresiunile din estul Transilvaniei. Maximele se vor situa intre – 8 grade in nordul Moldovei si 4, 5 grade in sudul litoralului.

Iarna revine in forta miercuri si in Bucureşti, cu ninsoare, posibil abundenta dupa-amiaza si seara. Vantul sufla tot mai tare si ajunge la 40, 45 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Maixmele vor fi in jur de -3 grade.

PROGNOZA METEO. Joi mai ninge local, slab, in in sudul si in estul tarii si tot aici vremea se mentine rece. In celelalte regiuni norii se mai risipesc si doar izolat ninge. Vantul mai sufla destul de tare in sud si in sud-est precum si la munte. Maximele pleaca de la doar minus 12, minus 11 grade nordul Moldovei si ajung la 4,5 grade in dealurile de Vest. In weekend vremea se incalzeste treptat, maximele ajung la valori normale pentru aceasta perioada. Sanse mai mari de precipitatii, slabe cantitativ insa, vor fi mai mari in sud si in sud-vest.

sursa: romaniatv.net

ADVERTISEMENT
Tags: