Fotbal intern

Nistor revine la Pandurii şi dă cu o rivală de pămînt: “Vom vedea dacă sînt aşa spectaculoase achiziţiile”

Mijlocaşul Dan Nistor a fost împrumutat de Pandurii Târgu Jiu de la Evian pentru restul sezonului, după ce în vara anului 2013 jucătorul de 25 de ani fusese vîndut la formaţia din Ligue 1 cu...
25.01.2014 | 17:41
Nistor revine la Pandurii si da cu o rivala de pamint Vom vedea daca sint asa spectaculoase achizitiile

Mijlocaşul Dan Nistor a fost împrumutat de Pandurii Târgu Jiu de la Evian pentru restul sezonului, după ce în vara anului 2013 jucătorul de 25 de ani fusese vîndut la formaţia din Ligue 1 cu aproximativ 1 milion de euro. Ajuns vineri seară în Antalya, acolo unde gorjenii îşi desfăşoară pregările de iarnă, Nistor dezvăluie că transferul la Evian reprezintă cea mai neagră perioadă din cariera sa şi anunţă că transferurile lui Mutu şi Zicu nu o vor încurca pe Steaua, care rămîne favorită să cîştige un nou titlu de campioană.

Salut, Dan! Bine ai revenit! Cum vezi întoarcerea ta la Pandurii după şase luni?

– Eu cred că este un pas înainte ţinînd cont că nu prea am jucat în Franţa, dar timpul este cel care va confirma sau infirma părerea mea.

Care sînt aşteptările tale acum pe plan profesional?

– Sper să joc cît mai bine şi să ne realizăm obiectivele propuse pentru că trebuie să ne menţinem dorinţa de a participa în cupele europene.

Lucrurile s-au schimbat de la plecarea ta. Pandurii nu mai are un parcurs bun ca anul trecut, Petrolul s-a întărit cu doi jucători foarte buni, iar Astra este lider. Realist vorbind, cum vezi după o analiză scurtă, acest retur?

– Va fi un retur spectaculos din punctul ăsta de vedere, vom vedea dacă vor fi aşa spectaculoşi jucătorii pe care Petrolul  i-a transferat. Cred că tot Steaua e favorită la titlu, noi ne jucăm şansa.

A fost o perioadă grea la Evian…Ce s-a schimbat între momentul transferului şi revenirea ta?

– Practic nu am avut nici măcar o şansă! Dacă echipa cîstiga nu era nici o problema, îmi aşteptam rîndul, dar nu prea cîştiga. Din acest motiv am vrut să revin în ţară. Nu aveam unde să merg, singura echipă la care pot juca pînă în vară e Pandurii şi sper să o fac cît mai bine.

Eşti în urmă cu pregătirea? Cînd speri să ajungi la forma care te-a consacrat?

– Nu, nu sînt în urmă cu pregătirea. Fiind rezervă în Franţa, făceam numai antrenamente fizice aşa că sînt bine pus la punct cu pregătirea fizică. Legat de formă, sper să o recapăt pînă la începutul campionatului.

Cum ai descrie relaţia cu antrenorul lui Evian? S-a declarat încîntat de transferul tău, dar nu ţi-a acordat prea multe şanse.

– Nu vreau să discut acest lucru, este mult prea dureros pentru mine. Îi doresc multă sănătate şi sper să nu retrogradeze!

Ţi s-au oferit explicaţi cînd nu jucai?

– Nu, niciodată. Aşa a considerat dînsul că este mai bine, cred că dorea să stau pe bancă lîngă el, îi plăcea acest lucru (rîde).

Regreţi că nu te-ai dus la Steaua Bucureşti cînd ai avut posibilitatea, în condiţiile în care roş-albaştrii au jucat în Liga Campionilor, şi ai ales Evian?

– Nu regret nimic din ce am făcut pînă acum…Cred că nu mai este nevoie de alte cuvinte!

Ai fost curtat insistent de Steaua, iar după transferul tău la Evian ai fost atacat de către Mihai Stoica, care rîdea de faptul că nu joci în Ligue 1. Ce parere ai de aceste atacuri?

– Nu am comentat atunci, nu o fac nici acum. Asta a gîndit, asta a dorit să spună. Eu îi transmit să îi dea Dumnezeu multă sănătate şi mult noroc, să cîstige campionatul şi să meargă în Liga Campionilor.

Nu trebuie să ne ascundem, ştim că românii nu sînt bine văzuţi în străinătate şi mai ales Franţa. Ai resimţit acest lucru?

– Da, foarte mult, au fost momente dese cînd reacţia celor din jur nu a fost normală. Nu am fost primit cum primim noi strainii la noi în ţară. Asta este, trebuie să mergem mai departe.

Cum ai putea cataloga acum, la rece, perioada petrecută la Evian?

– A fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea. Sper din tot sufletul să nu se mai repete.

Cîte goluri ti-ai propus să marchezi în aceste 6 luni la Pandurii?

– Deocamdată mi-am propus să încep să joc cît mai mult şi cît mai bine. Apoi voi vedea cîte goluri voi marca.