Fotbal intern

Dinamo s-a înţeles cu CFR Cluj. Nascimento şi Nistor au semnat!

UPDATE, 8 iulie. Schimbul verii în Liga 1 s-a realizat. Dan Nistor a devenit, începând de sâmbătă, jucătorul CFR-ului, în timp ce Filipe Nascimento este noul fotbalist al lui Dinamo....
08.07.2017 | 14:40
Dinamo sa inteles cu CFR Cluj Nascimento si Nistor au semnat

UPDATE, 8 iulie. Schimbul verii în Liga 1 s-a realizat. Dan Nistor a devenit, începând de sâmbătă, jucătorul CFR-ului, în timp ce Filipe Nascimento este noul fotbalist al lui Dinamo. Mijlocaşul portughez a semnat un contract valabil 3 ani cu gruparea din Ştefan cel Mare, în timp ce Dan Nistor a parafat o înţelegere cu formaţia antrenată de Dan Petrescu. Este doar un schimb de jucători, fără ca vreuna dintre grupări să aibă alte obligaţii financiare faţă de cealaltă.

Nascimento (22 de ani) va avea un salariu de 7.000 de euro pe lună în primul său an la Dinamo, urmând ca acesta să îi crească progresiv. În cel de-al doilea an va fi remunerat cu 8.000 de euro pe lună, iar în cel de-al treilea cu câte 9.000 de euro lunar. La CFR, Nascimento câştiga 6.000 de euro pe lună.

Cotat la 1,2 milioane de euro, Nistor a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Dinamo în sezonul trecut. A bifat 35 de meciuri în toate competiţiile pentru roş-albi, reuşind 6 goluri şi 7 pase decisive. De partea cealaltă, cotat la 800.000 de euro, Nascimento a îmbrăcat tricoul CFR-ului de 29 de ori în sezonul trecut, reuşind 6 goluri şi 5 pase decisive.

UPDATE. Ce spune Mutu

Adrian Mutu a explicat de ce Dinamo a vrut să facă acest schimb: ”Nu a fost nicio problemă disciplinară sau vreo contradicţie între ei. Nistor este un băiat cuminte, nu este unul care să caute un conflict cu antrenorul. A fost o alegere tactică a antrenorului. Vrem ca Nistor să-şi exprime cât mai mult valoarea fotbalistică. Cu Albin acolo era mai complicat”, a spus oficialul “câinilor” la un post de televiziune.

Ştire iniţială 09:40.

CFR Cluj şi FC Dinamo Bucureşti s-au înţeles pentru schimbul Dan Nistor – Filipe Nascimento. Iuliu Mureşan a anunţat acest lucru pentru FANATIK.RO. Mijlocaşul venit din “haită” a semnat un contract valabil pe un an, având şi opţiunea de prelungire pe încă un sezon.

“Ne-am înţeles joi seară cu Dinamo şi cu Dan Nistor. A fost puţin mai greu cu jucătorul, dar acum totul e rezolvat! A semnat pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Suntem bucuroşi pentru că aveam nevoie de un fotbalist ca el. Alături de Culio şi Hoban vom avea un mijloc cu mare experienţă”, a spus Mureşan pentru FANATIK.RO.

Iniţial, se discuta şi de Brian Bouvier, alături de Filipe Nascimento, însă oficialii celor de la CFR Cluj nu vor să îl lase pe acesta să plece din “Gruia”.

“Nu s-a pus problema de Nouvier, nu pleacă de la CFR acum”, a încheiat Mureşan.

De ce a plecat Nistor?

Dan Nistor a ajuns la FC Dinamo Bucureşti la începutul sezonului trecut, în mandatul lui Ioan Andone, după ce s-a despărţit de Pandurii Târgu Jiu. Cu noul antrenor, Cosmin Contra, Nistor nu a avut o relaţie prea bună, de aceea “Guriţă” a vrut să renunţe la serviciile acestuia.

1.200.000 de euro este cota de piaţă a lui Nistor

800.000 de euro este cota de piaţă a lui Nascimento