Fotbal intern

Exclusiv. Nistor şi Nouvier merg la Astra! Cine vine la CFR Cluj

Astra Giurgiu şi CFR Cluj sunt aproape să facă o super-afacere în pauza competiţională din iarnă.
15.12.2017 | 13:38
Exclusiv Nistor si Nouvier merg la Astra Cine vine la CFR Cluj

FANATIK.RO a aflat că doi jucători de la CFR Cluj au negociat cu oficialii formaţiei Astra Giurgiu înaintea perioadei de mercato din iarnă, cu acceptul clubului din Gruia, iar în locul acestora va fi cedat Alex Ioniţă, unul dintre cei mai buni fotbalişti din lotul echipei pregătite de Edward Iordănescu. 

Dan Nistor şi Bryan Nouvier, doi dintre jucătorii care nu au primit foarte multe şanse de la Dan Petrescu la CFR Cluj, dar care au confirmat în Liga 1 Betano, sunt foarte aproape de Astra Giurgiu, iar în locul celor doi va fi cedat Alex Ioniţă. Dacă Dan Nistor şi-a dat acceptul să evolueze pentru fosta campioană a României, în ceea ce îl priveşte pe Nouvier este o diferenţă de 1.000 de euro între ceea ce vrea jucătorul şi ce îi oferă Astra Giurgiu, dar acesta este convins în proporţii de 90%.

Oficialii Astrei vor să-l dea la CFR Cluj

De partea cealaltă, Alex Ioniţă, unul dintre jucătorii de bază de la Astra Giurgiu, nu ar refuza să fie cedat la CFR Cluj în pauza competiţională din iarnă. Totodată, FANATIK.RO a aflat că oficialii clubului Astra Giurgiu agrează mai mult combinaţia cu formaţia din Gruia pentru că vor primi doi jucători care au confirmat în Liga 1 Betano, în condiţiile în care Ioan Niculae nu vrea să mai investească în transferuri. Mai mult, dacă Ioniţă ar va fi vândut pe o anumită sumă de bani, atunci patronul fostei campioane a României şi-ar băga banii în buzunar, iar conducerea clubului ar trebui să aducă jucători liberi de contract în iarnă.

Totul despre Nouvier şi Nistor

În vârstă de 22 de ani, Bryan Nouvier a ajuns la Astra Giurgiu pe 30 august 2015 şi are un contract valabil până pe 30 iunie 2020. În sezonul actual din Liga 1 Betano, atacantul a bifat 584 de minute, a înscris un gol şi a oferit 1 pasă decisivă. De partea cealaltă, Dan Nistor a ajuns la CFR Cluj după un schimb cu Filipe Nascimento, şi are un contract valabil până pe 30 iunie 2019, cu o opţiune de prelungire pe încă 2 sezoane dacă cele două părţi vor fi mulţumite. Cotat de site-urile de specialitate la 1.200.000 de euro, Mijlocaşul central în vârstă de 29 de ani a jucat în 18 meciuri pentru echipa din Gruia şi a oferit 4 pase decisive. Pe parcursul carierei a mai jucat pentru Curtea de Argeş, CS Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, Evian şi Dinamo Bucureşti. 

Cine este Alex Ioniţă

Alexandru Ioniţă este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Liga 1 Betano. Cotat de site-urile de specialitate la 1.200.000 de euro, atacantul s-a impus în lotul Astrei Giurgiu după ce Constantin Budescu a fost transferat de Gigi Becali la FCSB. În vârstă de 23 de ani, Ioniţă a bifat 23 de meciuri pentru fosta campioană a Astrei Giurgiu în sezonul 2017-2018 din Liga 1 Betano, a înscris 10 goluri şi a oferit 4 pase decisive. A debutat la echipa naţională a României pe 5 octombrie 2017, în meciul România – Kazahstan, scor 3-1, din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018. 

1.200.000 de euro este cota lui Ioniţă, conform transfermarkt.com