Fotbal intern

Robert Niţă, scandal cu Mircea Rednic: ”Sunt bun, dar nu mă vede nimeni!”

Patru ani a jucat Robert Niţă la Rapid, 2000-2004, dar a avut un conflict cu Mircea Rednic, antrenorul giuleştenilor. De acolo i se trage gestul făcut şi rămas celebru, mesaj pe tricou ”Sunt...
25.06.2017 | 14:01
Robert Nita scandal cu Mircea Rednic Sunt bun dar nu ma vede nimeni

Patru ani a jucat Robert Niţă la Rapid, 2000-2004, dar a avut un conflict cu Mircea Rednic, antrenorul giuleştenilor. De acolo i se trage gestul făcut şi rămas celebru, mesaj pe tricou ”Sunt bun, dar nu mă vede nimeni”.

Niţă a explicat de unde a plecat totul.

“Am fost un tip care spunea lucrurilor pe nume, indiferent despre cine era vorba. Am considerat că aşa e bărbăteşte, să-i spui omului ce te deranjează. Am avut foarte mult de pierdut. De asta se şi poartă acum masajul pe lobul urechii şi toţi cei care au calitatea asta avansează în carieră.

Am avut de suferit în momentul în care i-am spus domnului Hizo care sunt nemulţumirile mele. Hizo a fost antrenorul de la Rapid cu care am jucat poate cel mai mult. Am avut un schimb de cuvinte mai puţin ortodox, în limbaj de stadion, de ambele părţi, şi dânsul mi-a spus <De mâine te aşteaptă Florin Motroc>.

S-a schimbat antrenorul, a venit Mircea Rednic. Mă lăuda după fiecare antrenament pentru cum mă pregăteam şi îmi promitea că îmi vine rândul. Eu am zis: <Mă, la mine e cea mai mare coadă? Eu tot stau la coadă, plătesc şi dublu pâinea şi când mă duc acasă, sunt leşinat de foame. Mai lasă-mă şi pe mine în faţă!>. Îmi tot zicea de politica clubului.

La un moment dat, n-am mai suportat. Nici politica clubului, nici politica lui Mircea Rednic. Şi m-am dus la George Copos. Până să mă întrebe secretara unde vreau să ajung, eu eram cu fundul pe birou la Copos. M-am dus şi m-am aşezat pe birou, cu puţin tupeu. L-am rugat să-mi spună ce se întâmplă.

S-a aflat repede că am fost la domnul Copos. M-au sunat de la ProRapid şi mi s-a spus că Mircea Rednic mă aşteaptă în apartamentul lui. M-am dus acolo frumos, civilizat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. I-am spus că aşa am considerat că trebuie să fac. La coadă stăteam de vreo 6 luni şi nu ajungeam niciodată în faţă. Mi-a spus atunci că o să joc din ce în ce mai puţin, că mă va băga doar dacă va avea nevoie de mine.

Aveam un prieten care tot timpul mă lua la mişto. Îmi spunea: <Bă, tu eşti bun, dar nu te vede nimeni!> De ziua mea mi-a făcut cadou tricoul cu <sunt bun, dar nu mă vede nimeni>. La un meci cu FCM Braşov am fost rezervă. Eram conduşi cu 1-0, s-a accidentat Tibi Ghioane, iar domnul Rednic a făcut o mişcare tactică şi m-a băgat pe teren. La Braşov era portar Arcanu, cu care fusesem coleg la Oţelul. Rămâneam după fiecare antrenament cu el jumătate de oră şi exersam lovituri libere şi penalty-uri.

La un duel cu Isăilă am scos penalty. Am luat mingea, iar Rednic era foarte supărat pe bancă şi spunea să bată nu ştiu cine. “Stai tu liniştit că nu mai bate nimeni, că e mingea la mine”. Am pus mingea jos, mi-am luat elan şi în momentul în care am ridicat capul din pământ şi l-am văzut pe Arcanu în poartă, am văzut poarta ca la hochei. Am zis: <Mamă, ce fac acum?>.

Am dat gol. Am dat jumătate în pământ, cealaltă jumătate în minge, iar aceasta a trecut pe sub Arcanu. Atunci m-am dus la bancă, mi-am ridicat tricoul şi i-am făcut semn lui Mircea Rednic să mă lase şi pe mine puţin în faţă, că am intrat deja în magazin. Şi după meciul ăla am colaborat foarte bine cu Florin Motroc (la echipa a doua – n.r.)”, a povestit Niţă, la Digi Sport.