Sport

No Neagu, no party! CSM Bucureşti s-a împiedicat de Krim într-un meci în care starul n-a jucat deloc

14.11.2020 | 19:04
No Neagu no party CSM Bucuresti sa impiedicat de Krim intrun meci in care starul na jucat deloc
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti s-a împiedicat de Krim Ljubljana pe teren propriu, scor 2-2. Cristina Neagu n-a evoluat niciun minut pentru “tigroaice”, iar lipsa starului s-a simţit din plin în evoluţia împotriva campioanei Sloveniei care a sărbătorit acest egal ca pe o victorie. 

Cristina Neagu a stat pe tot parcursul meciului cu un bandaj mare pe genunchiul drept, cel la care a mai avut probleme. În lipsa Cristinei, Barbara Lazovic a fost cea mai bună marcatoare a “tigroaicelor” cu 8 reuşite, fiind urmată de Carmen Martin (7 goluri).

ADVERTISEMENT

Jocul de atac al CSM-ului a fost în dese momente fără imaginaţie, iar asta s-a văzut pe tabelă. De cealaltă parte, Krim a avut o evoluţie curajoasă, agresivă în multe momente. Pentru “tigroaice”, meciul a început prost, cu accidentarea gravă a Alexandrinei Barbosa şi s-a încheiat la fel, cu doar un egal pe tabelă.

CSM Bucureşti s-a împiedicat de Krim! Alexandrina Barbosa, accidentată în minutul 1

Sala Polivalentă a găzduit al treilea meci din această ediție a EHF Champions League. CSM București a învins anterior Metz și Ferencvaros în sala din Capitală și spera să o facă la fel și în returul cu echipa din Slovenia. În urmă cu o săptămână, “tigroaicele” s-au impus cu emoții în Slovenia, scor 25-23. A fost prima întâlnire dintre cele trei care se joacă într-o săptămână în Ligă pentru CSM. Săptămâna viitoare vin Rostov și Bietigheim.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă se joacă fără fani, în Polivalentă muzica a fost la maximum, iar crainicul și-a făcut treaba la fel ca și anii trecut când cele 5000 de locuri ale sălii erau ocupate în meciurile de ligă. Buna dispoziție de la încălzire s-a dus în primul minut al meciului, când Alexandrina Barbosa a aterizat greșit pe picior după primul gol al partidei și s-a accidentat grav. Franțuzoaica a fost transportată pe brațe în afara terenului și este posibil să nu mai poată juca în cele două meciuri rămase în acest an.

Joc echilibrat în prima parte! Atacul CSM-ului a avut de suferit 

Începutul de meci a fost foarte echilibrat, asta fiind o constantă pe toată durata partidei. Deşi a făcut încălzirea, Cristina Neagu nu a jucat deloc, alimentând îngrijorările în ceea ce priveşte starea ei de sănătate. Neagu a revenit în Slovenia după o accidentare, în urmă cu o săptămână, iar în meciul retur a stat pe margine cu un bandaj uriaş pe genunchi.

ADVERTISEMENT

În debut de meci, slovencele au fost neinspirate la finalizare, irosind două aruncări de la 7 metri în primele cinci minute. Atacul CSM-ului nu a mers, fiind mai degrabă poticnit în multe momente, fără imaginație. Barbara Lazovic a fost cea mai bună marcatoare din prima parte, cu 5 reușite, urmată de Perianu și Carmen Martin, câte două reușite. Iberica a înscris doar din 7 metri.

CSM Bucureşti s-a desprins în partea secundă, însă slovencele au revenit imediat

Jocul pe extreme a avut de suferit, cu un singur gol marcat de Moisă, în primele 30 de minute. Denisa Dedu s-a achitat bine de sarcini reușind câteva intervenții salutare. Repriza a fost echilibrată pe tot parcursul ei și s-a încheiat cu 12-11 pentru “tigroaice”. O parte destul de săracă din punct de vedere ofensiv, cu o secetă de goluri între minutele 20 și 25 când tabela a rămas intactă: 8-7.

ADVERTISEMENT

A doua parte, aceleaşi probleme pentru CSM Bucureşti. Deşi începutul reprizei a fost de bun augur şi “tigroaicele” s-au desprins la trei goluri diferenţă graţie a trei aruncări de la 8 metri reuşite de Carmen Martin. Însă, Krim nu s-a lăsat şi a profitat de un moment bun reuşind să egaleze la 16 până în minutul 45.

Ultimul sfert de oră a fost de foc, dar şi un festival al ratărilor din partea celor două echipe. Krim Ljubljana a condus cu 22-20 cu 3 minute înainte de final, însă slovencele nu au rezistat presiunii. CSM a reuşit să înscrie de două ori şi să se apere perfect în ultimele minute. Ba chiar a avut şansa victoriei, având atacul cu 10 secunde înainte de final.

Cristina Neagu revine la meciul cu Rostov

Aruncarea lui Omoregie a fost blocată de Risovic şi meciul s-a încheiat cu scorul de 22-22. Fără Cristina Neagu şi fără Alexandrina Barbosa, CSM Bucureşti a arătat palid, cu doar câteva zile înaintea meciului cu puternica Rostov.

Marcatoarele CSM-ului: Barbara Lazovic – 8 goluri, Carmen Martin – 7 goluri, Gabriela Perianu – 2 goluri, Dragana Cvijic – 2 goluri, Elizabeth Omoregie – 1 gol, Alexandrina Barbosa – 1 gol, Laura Moisă – 1 gol.

“Cristina Neagu a avut o lună delicată începând cu acel COVID. Oricât de valoroasă este, atunci când intră în teren, lipsa de pregătire se simte. Nu am vrut să o folosim azi, voiam să aibă câteva zile de pregătire. Va reveni cu Rostov“, Adi Vasile

  • 6 goluri au marcat pentru echipa oaspete Oceane Sercien Ugolin şi Matea Pletikosic
  • 5 parade a avut Jelena Grubisic 
ADVERTISEMENT