Life

Noaptea Muzeelor 2024. Ce muzee poți vizita gratis pe 18 mai

Noaptea Muzeelor 2024. Care sunt instituțiile care au porțile deschise pe 18 mai și pentru care nu se plătește niciun bilet.
17.05.2024 | 22:20
Noaptea Muzeelor 2024 Ce muzee poti vizita gratis pe 18 mai
Noaptea Muzeelor 2024. Care sunt instituțiile care au porțile deschise pe 18 mai și pentru care nu se plătește niciun bilet. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Noaptea Muzeelor 2024. Ce muzee poți vizita gratis pe 18 mai. Pentru evenimentul de anul acesta se așteaptă un număr de aproximativ 10.000 de vizitatori din Capitală, mult mai puțini față de precedentele ediții.

Noaptea Muzeelor 2024. Care sunt instituțiile care au porțile deschise pe 18 mai și pentru care nu se plătește niciun bilet

Noaptea Muzeelor 2024. Care sunt instituțiile care au porțile deschise pe 18 mai și pentru care nu se plătește niciun bilet. Bucureștenii nu vor avea la dispoziție foarte multe muzee pentru că se protestează masiv.

ADVERTISEMENT

Majoritatea angajaților din acest domeniu au anunțat că nu vor să participe din cauza salariilor mici. Mai bine de 80% dintre instituții au transmis că au ușile închise, printre acestea numărându-se Muzeul Grigore Antipa și Muzeul Municipiului București.

Același anunț a fost făcut public de Muzeul Național de Istorie şi de Muzeul Naţional de Artă. De asemenea, la Timişoara, capitala europeană a culturii, oamenii nu vor putea vizita în noaptea de 18 mai 2024 muzeele.

ADVERTISEMENT

„În acest an, participarea la Noaptea Muzeelor include 253 de obiective în toată țara, cu cele mai multe în București – 55, 34 în Iași, 22 în Târgu Mureș și 18 în Cluj-Napoca”, au anunțat organizatorii.

Care e lista instituțiilor de la Noaptea Muzeelor 2024

Lista completă a instituțiilor care pot fi vizitate gratis la Noaptea Muzeelor 2024, în noaptea de sâmbătă, 18 mai, poate fi consultată AICI. Printre obiectivele culturale deschise publicului în București se numără: Ateneul Român, Casa Artelor „Dinu Lipatti” și Muzeul CFR.

ADVERTISEMENT

Doritorii mai pot vizita Muzeul Național al Literaturii Române, ARCUB. Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, Artmark Palatul Cesianu-Racoviță, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Institutul de Istorie a Religiilor.

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” și Casa Experimentelor – Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor sunt alte două obiective care nu trebuie ratate la Noaptea Muzeelor 2024, mai ales de familiile cu copii.

ADVERTISEMENT

Programul de vizitare diferă de la o instituție la alta, la unele dintre ele terminându-se la 01:00. Ediția cu numărul 20 deschide porțile la expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente, penitenciare, grădini zoologice, studiouri de creație și multe altele.

Pe de altă parte, orașele care iau parte la acest proiect se numără: Adjud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Bran, Brașov, Călărași, Câmpina, Codlea, Constanța, Craiova, Curtea de Argeș, Focșani, Miercurea Ciuc, Oradea, Ploiești, Sfântu Gheorghe și Sibiu.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”