Life

Noi acuzaţii după finala Eurovision 2022: “Concursul a fost fraudat politic în favoarea Ucrainei”

Scandalul voturilor anulate de la Eurovision, dar şi victoria Ucrainei de la concursul de aseară au provocat un val de controverse în România şi nu numai.
15.05.2022 | 19:07
Noi acuzatii dupa finala Eurovision 2022 Concursul a fost fraudat politic in favoarea Ucrainei
Scandalul voturilor anulate de la Eurovision, dar şi victoria Ucrainei de la concursul de aseară au provocat un val de controverse în România şi nu numai.
ADVERTISEMENT

Analistul politic Cozmin Guşă consideră că Eurovisionul de anul acesta a fost “fraudat politic” în favoarea Ucrainei. Acesta a mai acuzat şi juriul TVR de “slugărnicie”.

Ce spune Cozmin Guşă despre scandalul votului de la Eurovision 2022

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Cozmin Guşă a lansat mai multe acuzaţii după scandalul votului de la Eurovision 2022.

ADVERTISEMENT

Analistul politic consideră că “victoria forţată” de aseară a Ucrainei va “zgudui” propaganda pro-Kiev.

Redăm, în continuare, mesajul lui Guşă:

Cozmin Guşă, acuzaţii dure după Eurovision 2022

“1. Șefii TVR nu au modificat votul juriului românesc, dar au făcut ceva mai grav, tolerând timp de peste 12 ore fraudarea votului în favoarea Ucrainei. Dan Turturică, șeful TVR, a avut o poziție publică doar după ce EBU, prăfuita organizația europeană organizatoare, a comunicat că 6 țări, printre care și România, au fost descalificate pentru a vota, pe motiv de fraude.

ADVERTISEMENT

Tupeu de borfași la cei de la EBU (dar borfași cu ștaif european!), însă nu și l-ar fi putut manifesta dacă TVR-ul nostru ar fi comunicat încă de azi-noapte că votul românesc a fost fraudat în favoarea Ucrainei, în condițiile în care juriul românesc a votat bine, ca poporul, adică acordând punctajul maxim melodiei unioniste a Moldovei.

2. SLUGĂRNICIA și FRICA se manifestă la toate nivelurile de decizie de la noi, de la membri “profesioniști” ai juriului, care n-au avut nimic de zis public deși au auzit cu urechile lor cum votul le-a fost deturnat, până la conducerea TVR care a tăcut în mod mizerabil, sperând că se va mușamaliza tărășenia (că doar e pentru Ucraina, nu??), respectiv la liderii statului român, ce-au văzut de azi-noapte scandalul (că doar era despre RO+MD=RO), dar s-au gândit că o fi vreun “ordin pe unitate”, iar dacă unitatea lor coordonatoare n-o fi fost implicată, mai bine să tacă, să nu greșească, că pot avea necazuri.

ADVERTISEMENT

În final, am sesizat cu toții că a fost un ordin, dar venit direct de la “LICURICI”, care însă a omis să-i mai anunțe si pe români, moldoveni, polonezi, azeri, ș.a., pe principiul “dă-i în mă-sa și pe ăia, să se adapteze din mers!”, important e să ne iasă la final cu “SLAVĂ UCRAINEI”. Că e așa, confirmă și comunicatul organizatorilor italieni din această după-amiază, care ne anunță că de vină pentru fraudele sistemelor de votare (inexistente!!) sunt … hackerii ruși, deci Rusia, bineînțeles că și Putin la pachet. Horror!

3. Abia acest scandal, ce doar pare minor, va zgudui puternic propaganda deșănțată și falsă pro-Ucraina, de care s-a cam săturat toată lumea, dar acum oamenii din toată Europa vor avea pretext simplu și clar s-o pună în discuție, așa cum au și început de azi-noapte, sunt pline site-urile de înjurături la adresa victoriei forțate a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Că doar prea am aflat în ultima vreme că Ucraina e buricul pământului, prima în toate dar și cea mai năpăstuită, cu oameni curajoși și cinstiți, fără oligarhi, curve sau laboratoare biologice, modificând însă în mod injust istoria și cenzurând adevărul pentru asta.

Fac și-o glumă la final: cu Ucraina se întâmplă azi cum a pățit pe vremuri Sergiu Nicolaescu, un mare actor și regizor, dar de care la finalul carierei ajunsese să se râdă pe motivul ce s-a clasicizat că, scenariul unui film era al lui, producția tot a lui, regia așișderea, iar în final eram anunțați că în rolul principal era tot Sergiu Nicolaescu!

Dar asta, atenție, nu l-a împiedicat în decembrie 1989 pe Nicolaescu să fie chiar regizorul din stradă al marii schimbări de regim din România, numai că scenariul era scris la Moscova, fiind o coproducție americano-franco-rusă, cu sprijin local ungaro-sârbesc. Cumva asemănătoare e și “producția” conflictului ucrainean de azi”, a scris Guşă.

ADVERTISEMENT