Noi acuzații grave pentru Tudorel Toader. Fostul ministru al Justiției, criticat de sindicaliștii din Administrația Penitenciarelor

Dan Suta   
în HotNews
05/05/2019, 15:15
Noi acuzații grave pentru Tudorel Toader. Fostul ministru al Justiției, criticat de sindicaliștii din Administrația Penitenciarelor GALERIE FOTO
Tudorel Toader a fost unul dintre cei mai contestați miniștri ai Justiției. Sursa foto: hepta.ro

Tudorel Toader este acuzat de către sindicaliștii din Administrația Penitenciarilor că lui i se datorează, în mare parte, recursul compensatoriu. Lui Toader i se impută că a premeditat distanțarea de efectele grațierii mascate prin măsurile pe care le-a promovat și luat în mandatul său de ministru al Justiției.

Acuzații extrem de grave pentru Tudorel Toader: a lăsat liberi criminali, tâlhari și violatori

Cei care fac parte din Administrația Penitenciarelor susțin că Toader nu s-a limitat doar la semnarea recursului compensatoriu, ci a mers mai departe până la promovarea extinderii acestuia prin acordarea unei compensații în bani de 5-8 euro pe fiecare deținut care între anii 2012-2017 a stat în condiții nefavorabile în pușcărie.

„Doar faptul c-a premeditat această acțiune îi permite acum să-și enumere alibiurile pe Facebook în postări care, absolut correct, de altfel, raportat la încercările disperate ale acestuia de a se distanța de un grav atentat la siguranța publică, fac trimitere la o serie de încercări de manipulare”, susține Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor, scrie evz.ro.

Toader a plecat din funcție pe 18 aprilie. Sursa foto: hepta.ro

Toader a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi, singura realizare cu care se laudă PSD

Mai mult, Toader a refuzat, în opinia sindicaliștilor, renunțarea la reducerea cu o cincime a pedepsei cu închisoarea pentru mulți infractori periculoși printre care bătăuși, criminali, tâlhari sau violatori. „A refuzat orice modificare a legii care a redus cu 1/5 toate pedepsele cu inchisoarea si de care au beneficiat peste 16.000 de criminali, talhari, violatori si hoti”, se precizează în comunicatul FSANP.

Pe 18 aprilie 2019, Tudorel Toader și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției după ce PSD i-a retras sprijinul politic în urma consultărilor din Comitetul Executiv al partidului. Toader a fost unul din cei mai contestați miniștri ai justiției de către opinia publică. Împotriva lui oamenii s-au mobilizat cerându-i demisia în repetate rânduri pentru modificările anunțate la legile justiției.

Toader este principalul responsabil, de asemenea, de revocarea din funcție a fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Acesta a cerut apoi și revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, care, în cele din urmă, și-a depus cererea de pensionare după dezvăluirile scandaloase în cazul lui Iulius Filip, condamnat politic în Penitenciarul Aiud în anii 80.

 

 

 

Închide ×