News

Noi acuze de fraudă la vot: Cazul incredibil al primarului care s-a votat singur, dar a rămas cu 0 voturi

29.09.2020 | 19:36
Noi acuze de frauda la vot Cazul incredibil al primarului care sa votat singur dar a ramas cu 0 voturi
ADVERTISEMENT

România are încă probleme cu sistemul de vot, sau cel puțin cu numărarea voturilor, conform mărturiilor care încep să apară.

După potențiala fraudă de la Sectorul 1, sau după acuzele Ramonei Bruynseels, a venit rândul lui Sandu Crăciun, candidat la funcția de primar al orașului Piatra Olt să acuze sistemul.

ADVERTISEMENT

Aparent, vorbele spuse de Iosef Stalin „nu contează cine votează, contează cine numără voturile”, e valabil în continuare în România anului 2020.

Acuze de fraudă la vot, în Piatra Olt

Sandu Crăciun s-a votat, așa cum mulți fac, pe el însuși, duminică 27 septembrie. Mai mult, a primit vot și din partea soției sale. Cu toate acestea, la finele zilei au fost 0 (zero) voturi înregistrate pe numele său în secția respectivă.

ADVERTISEMENT

Rezultatul votului de la Piatra Olt poate fi uluitor, din păcate! Eu, candidat la funcția de primar al orașului Piatra Olt și respectiv la funcția de consilier local din partea Alianței USR-PLUS, am fost arondat pentru a-mi exprima votul la secția nr. 101 din Piatra Olt. La aceeași secție de votare au fost arondați și soția mea împreună cu fiul și fiica mea. Rezultatul pentru alegerea consilierilor locali, înscris pe procesul verbal, semnat și ștampilat de membrii comisiei împreună cu locțiitorul și președintele de secție: Alianța USR-PLUS: 0!!!! Cu alte cuvinte, nici eu nu m-am votat???? Felicitări Biroului Electoral Local pentru munca depusă!!! Domnule judecător Arabela Fănel, vi se pare normal ce s-a întamplat????”, s-a plâns bărbatul pe Facebook.

Ramona Bruynseels anunță, la rândul ei că sistemul electoral e corupt și acuză că partidul Re:Start România a pierdut nu mai puțin de 6 voturi într-o secție unde avea, în realitate, 7 voturi.

ADVERTISEMENT

La Sectorul 2 București, secția de votare 231, candidatul Partidului RE:START ROMÂNIA are 7 voturi, iar pe site-ul AEP apare doar 1 vot. Considerăm că este o fraudă și nu o greșeală, pentru că la aceeași secție există neconcordanțe la mai multe partide între numărul de voturi de pe procesul verbal și voturile aflate în baza electronică AEP.

Unele în plus și avantajează un anumit partid, iar altele în minus și în dezavantajul partidelor, cum este și cazul nostru. (…) Cerem renumărarea voturilor, verificarea buletinelor de vot și a proceselor verbale”, a transmis Bruynseels într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

La 18.000 de secții de votare la nivelul țării, orice vot „pierdut” contează, lucru remarcat și de Ramona Bruynseels. Între timp, la Sectorul 1 PSD acuză USR că a fraudat alegerile și viceversa, iar toată lumea așteaptă decizia BEC de renumărare a voturilor.

ADVERTISEMENT