News

Noi alerte cod galben de la ANM. Ninsori și ploi abundente în mai multe județe

Meteorologii ANM au emis, duminică, noi alerte cod galben de vreme rea. Se așteaptă ninsori și ploi abundente în mai multe județe din țară.
20.11.2022 | 10:31
Noi alerte cod galben de la ANM Ninsori si ploi abundente in mai multe judete
ANM, noi alerte cod galben de vreme rea. Zonele unde va ninge abundent. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea nefavorabilă continuă în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte cod galben de ninsori, vânt puternic și ploi însemnate.

ANM, noi alerte cod galben de vreme rea

Un prim cod galben de ploi însemnate cantitativ a intrat în vigoare la ora 10.00, fiind valabil până luni, 21 noiembrie, la aceeași oră.

ADVERTISEMENT

În aceste 24 de ore, va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Întrucât valorile de temperatură din această parte a țării sunt ridicate, ploile vor avea și caracter de aversă. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

ADVERTISEMENT
Cod galben ploi anm
Cod galben ploi ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM anunță că, temporar, va ploua și în restul regiunilor, iar pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp. În Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Două alerte cod galben intră în vigoare de luni. Zonele unde va ninge abundent, conform ANM

Ziua de luni vine cu noi fenomene severe. De această dată, vântul puternic și ninsorile vor pune probleme.

ADVERTISEMENT

De la ora 5.00 până la ora 18.00, sunt așteptate ninsori abundente la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei. În aceste regiuni se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

Cod galben ninsori anm
Cod galben ninsori ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

Meteorologii mai spun că în zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

ADVERTISEMENT

În același interval, un alt cod galben vizează vântul puternic. Vor fi intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Conform celor de la ANM, local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT