News

Noi alerte cod portocaliu și galben de vreme severă de la ANM. Se anunță furtuni, vijelii, grindină și ploi abundente

ANM a emis noi alerte cod portocaliu și galben de vreme extremă. Urmează ore cu furtuni puternice, vijelii și ploi abundente pentru majoritatea regiunilor.
25.08.2021 | 10:12
Noi alerte cod portocaliu si galben de vreme severa de la ANM Se anunta furtuni vijelii grindina si ploi abundente
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi alerte de vreme severă. Urmează ore cu furtuni puternice, vijelii, căderi de grindină și ploi abundente.

Vizate de avertizările cod portocaliu și cod galben sunt mai multe zone din țară. Cele mai afectate vor fi centrul, sud-vestul și estul țării.

ADVERTISEMENT

ANM, noi alerte cod portocaliu și galben de vreme extremă. Furtuni puternice și ploi abundente

Codul galben emis de ANM a intrat în vigoare miercuri la ora 10.00 și va fi valabil până joi la aceeași oră.

În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Meteorologii fac precizarea că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

ADVERTISEMENT

Apoi, evoluția fenomenelor meteo se intensifică. La ora 14:00 va intra în vigoare un cod portocaliu, valabil până joi dimineața la ora 8.00.

În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că va actualiza prezentul mesaj.

ANM, noi alerte cod portocaliu și galben de vreme extremă. Furtuni puternice și ploi abundente. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM anunță un final de lună august cu precipitații bogate

Recent, ANM a emis prognoza pentru următoarele săptămâni. Din datele specialiștilor am aflat că ploile vor continua în următoarea săptămână.

În ultima săptămână din vara acestui an, în toate zonele din România, termometrele vor arăta valori termice situate în jurul celor normale pentru această perioadă.

În jumătatea de nord a României, în special în extremitatea nordică, regimul pluviometric va fi excedentar. În restul țării, va fi apropiat de cel specific acestui interval de timp.

Apoi, în debutul primei luni de toamnă, la nivelul întregului teritoriu, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

ADVERTISEMENT