News

Noi alerte de la ANM. Cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis o nouă avertizare. Este cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara.
01.06.2021 | 10:39
Noi alerte de la ANM Cod portocaliu si cod galben de ploi torentiale vijelii si grindina Ce zone sunt vizate
ADVERTISEMENT

România nu scapă de vremea rea. Vor avea loc ploi torențiale și vijelii în toată țara. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente în județele Constanța și Tulcea, dar și în zona Carpaților Meridionali.

De asemenea există și un cod galben de ploi și instabilitate atmosferică valabil în toată țara, între 01 iunie, ora 10:00 și 02 iunie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Noi alerte de la ANM

ANM a emis un cod portocaliu de ploi abundente și un cod galben de instabilitate atmosferică. Vor avea loc ploi torențiale și furtuni puternice în toată țara în următoarele 24 de ore.

Codul galben este valabil în intervalul 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00. În această perioadă în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei vor cădea cantități însemnate de apă.

ADVERTISEMENT

În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului și în zonele de munte vor avea loc ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. În anumite zone cantitățile de apă vor depăși  20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cursul zilei de miercuri în regiunile estice și în cele sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ.  Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45-55 km/h.

ADVERTISEMENT

Cod portocaliu de ploi torențiale în aproape toată țara

Până pe data de 2 iunie, ora 10:00 este cod portocaliu de ploi torențiale în aproape toate regiunile țării.

“În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

ADVERTISEMENT

În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h”, se arata în informarea ANM.

Pentru cel puțin o săptămână, vremea va fi rece  în toată țara. În Argeș și Dâmbovița a plouat torențial și în mai puțin de o oră curțile oamenilor și șanțurile s-au umplut de apă. Au avut loc și primele incidente. Două persoane au cerut ajutorul pompierilor pentru a putea traversa un râu și a ajunge acasă.

În ultima perioadă ploile și vijeliile au făcut ravagii în toate zonele țării. Sute de copaci au fost dărâmați, mașini făcute praf sau case avariate.

ADVERTISEMENT
Tags: