ADVERTISEMENT
News

Noi atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben. ANM anunţă ploi abundente, vijelii şi grindină

Meteorologii au lansat alte două avertizări de cod galben și portocaliu de ploi abundente, vijelii și grindină. Acestea acoperă mare parte din țară.
Autor: Cerasela Stafie | 31.05.2021 | 10:36
Noi atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben. ANM anunţă ploi abundente, vijelii şi grindină
Noi alerte de la ANM. Cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce zone sunt vizate Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că atenționările vor intra în vigoare în cursul zilei de luni, 31 mai.  Ambele vor fi valabile până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, meteorologii au emis și o informare de vreme rea, valabilă pentru majoritatea regiunilor din țară. Acesta este activă 48 de ore.

Noi atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben. ANM anunţă ploi abundente, vijelii şi grindină

Cod galben și portocaliu, zonele afectate
Cod galben și portocaliu, zonele afectate
Sursa foto: ANM

În intervalul  31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00 intră în vigoare atenționarea de god galben. Aceasta este valabilă pentru zone din Dobrogea, din estul și nord-estul Munteniei și din jumătatea de sud a Moldovei, unde va ploua în cantități însemnate.

„În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină”, a anunțat ANM.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și, pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp”, a adăugat.

Cod portocaliu de ploi abundente

În intervalul 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00 este valabilă o atenționare de cod portocaliu de ploi abundente. Sunt vizate județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța.

„În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50 – 70 l/mp,” a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Informare de vreme rea, valabilă pentru toată țara

În intervalul 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00, majoritatea regiunilor din România sunt vizate de o informare de vreme rea, manifestări de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină,” au anunțat meteorologii.

ADVERTISEMENT

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 -30 l/mp”, au adăugat.

În ultima perioadă ploile au afectat o mare parte țara noastră. ANM a lansat mai multe avertismente. De asemenea, hidrologii au anunțat și ei că pericolul de inundații este prezent în mai multe bazine hidrografice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!