News

Noi avertizări ale Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la coronavirus: “Nu staţi la soare!”

04.05.2020 | 17:10
Noi avertizari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu privire la coronavirus Nu stati la soare
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății demontează mitul distrugerii Covid-19 de către lumina solară. Poziția OMS este în contradicție clară cu cea a experților americani și a lui Donald Trump.

OMS dă asigurări că soarele nu omoară Covid-19

Spre finele lunii aprilie, un raport publicat de Departamentului de securitate internă al Statelor Unite prezenta dovezi care arată că noul coronavirus moare în câteva minute din clipa când e expus la lumina solară.

ADVERTISEMENT

„Cea mai importantă observație a noastră în acest moment e efectul puternic pe care lumina solară pare să-l aibă asupra virusului, în sensul că îl omoară rapid în aer sau pe diferite suprafețe”, explica Bill Bryan, reprezentantul departamentului.

Specialiștii americani au stabilit următoarea durata de viață a coronavirusului în funcție de temperatură și umiditate, pe suprafețe solide:

ADVERTISEMENT
  • 21-23 grade Celsius – umiditate 20% – fără Soare – durată de viață 18 ore
  • 21-23 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 6 ore
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 1 oră
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – Soare / vară – durată de viață 2 minute
  • În aer, virusul rezistă 1 minut la o umiditate de 20% și 22 de grade Celsius, în timpul verii.

Lumea s-a bucurat, în speranța că la venirea verii vom scăpa garantat de noul coronavirus. Mai ales că Donald Trump, președintele SUA, a întărit descoperirile specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Întregul concept al lumii puternice care distruge virisul într-un singur minut, e foarte important. Ar trebui să ne gândim cum să aducem această lumină în interiorul corpului”, a punctat Trump.

OMS se contrazice cu experții SUA

Cu toate acestea, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății îi contrazic pe americani, arătând încă o dată că decizia lui Donald Trump de a tăia finanțarea OMS a fost justificată.

ADVERTISEMENT

Pe pagina oficială de Facebook a OMS, oamenii află următorul lucru: „FACT (fapt) – expunerea la soare la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius nu previne și nici nu omoară Covid-19”.

Mai mult, pentru a nu exista confuzii, cei de la OMS transmit că „poți lua Covid-19 indiferent cât de cald e afară. Țările cu vreme caldă au cazuri de Covid-19”.

Cu toate acestea, deși există cazuri de coronavirus în țările calde, Africa nu pare afectată de această boală la un nivel notabil, cum nu este nici cazul Indiei. Semn că teoria americanilor ar putea fi mai aproape de adevăr, comparativ cu poziția oficială a OMS.

ADVERTISEMENT
Tags: