Fotbal intern

Noi cazuri COVID-19 în Liga 1! Trei jucători au fost depistați pozitiv la UTA Arad

06.09.2020 | 11:52
Noi cazuri COVID19 in Liga 1 Trei jucatori au fost depistati pozitiv la UTA Arad
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus s-a infiltrat puternic şi în fotbalul românesc, după reluarea sezonului anterior de play-off şi play-out existând situaţii chiar dramatice la unele cluburi.

Aşa a fost cazul celor de la Dinamo, care din motive de infectări cu noul coronavirus, ajungând la un moment dat până la 21 de persoane din staff şi jucători, nu a putut disputa nu mai puţin de cinci meciuri şi nu a retrogradat doar pentru că s-a modificat sistemul competiţional.

ADVERTISEMENT

Nici campioana CFR Cluj nu a scăpat de emoţiile provocate de testările pozitive rezultate în număr mare şi care au dus la stoparea pregătirlor şi intrarea în izolare, însă în cazul ardelenilor s-a dovedit că testele fuseseră greşite şi doar antrenorul Dan Petrescu, Adi Păun şi Damjan Djokovic aveau cu adevărat probleme.

UTA continuă să se confrunte cu cazurile de coronavirus

Coronavirusul a mai apărut şi alte cluburi, antrenorul Cristiano Bergodi la Craiova, doctorul şi un jucător la Botoşani, la Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu şi FCSB, unde Niga, Udrea, Pantea şi Simion au intrat în izolare.

ADVERTISEMENT

Nici nou promovatele nu au scăpat de virusul care a dat peste cap viaţa planetei. La jumătatea lunii august s-au raportat cinci cazuri în urma testărilor pozitive, dar restul lotului s-a pregătit pentru meciul din prima etapă, la Ovidiu şi UTA chiar a reuşit să scoată un punct.

Doi dintre cei infectaţi provin din rândul celor care aveau deja probleme

Veştile de ultimă oră dinspre Arad nu sunt însă cele mai bune. În sensul în care oficialii clubului au anunţat că ultimele testări au arătat existenţa a trei cazuri. Nu este însă chiar un semnal de alarmă, pentru că doi dintre cei găsiţi pozitiv făceau parte din rândul celor izolaţi încă din august. Iar al treilea a avut un test neconcludent.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că şedinţele de pregătire ale arădenilor în vederea meciului din cea de-a treia etapă, programat vineri, 11 septembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Nicolae Dobrin din Trivale, înpotriva Argeşului, vor continua în mod normal.

Meciul din etapa a 3-a de la Piteşti nu este în pericol

Numai în cazul nedorit în care numărul de infectări ar urca în următoarele zile s-ar putea vorbi despre amânarea partidei, însă cei de la UTA susţin că nu există nici un motiv pentru a se lua această măsură.

ADVERTISEMENT

DSP Arad este prima instituţie de acest gen din ţară care a vrut să acorde undă verde prezenţei unui număr de 500 de suporteri la meciul din etapa precedentă dintre UTA şi Voluntari, prilej cu care s-a inaugurat stadionul Francisc Neumann, însă de la Bucureşti a venit interdicţia de a se proceda astfel.

ADVERTISEMENT