News

Noi cazuri de infectare cu virusul West Nile. În ce judeţe au fost înregistrate

Noi cazuri de infectare cu virusul West Nile în țara noastră. Unde au fost ele depistate
16.09.2021 | 16:27
Noi cazuri de infectare cu virusul West Nile In ce judete au fost inregistrate
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că au fost descoperite noi cazuri de infectare cu virusul West Nile în țara noastră. Este vorba, mai precis, despre două cazuri înregistrate în București și în Giurgiu.

Noi cazuri de West Nile. Mesajul autorităților

Informația a fost făcută publică de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform aceleiași surse, în perioada 7 iunie 2001 – 15 septembrie 2021, au fost descoperite șapte cazuri. De asemenea, informațiile mai arată că una dintre persoanele care a contractat această infecție și-a pierdut viața.

Decesul a fost anunțat pe data de 3 septembrie, iar el a survenit la un bărbat în vârstă de 63 de ani din Dolj.

ADVERTISEMENT

“De la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (07.06.2021) până la data de 15.09.2021 s-au înregistrat 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care la un caz a survenit decesul. (…)

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele: Bacău (1 caz), Olt (1 caz), Dolj (1 caz), Giurgiu (1 caz) şi în Bucureşti (3 cazuri)”, arată în informarea făcută de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

ADVERTISEMENT

Cum ne putem proteja de virusul West Nile

Totodată, în același anunț făcut de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile se anunță și câteva măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se feri de infecția cu virusul West Nile.

Oamenii trebuie să evite pe cât posibil să se expună la țânțari și pentru a face acest lucru trebuie să poarte îmbrăcăminte cu mânecă lungă și pantaloni lungi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este recomandat să folosim substanțe chimice repelante împotriva acestor insecte, dar și să împiedicăm pe cât posibil ca ei să pătrundă în casă.

Un lucru prin care putem face această măsură este să folosim plasele de protecție la ferestre.

De asemenea, cei care locuiesc la casă trebuie să aibă grijă ca bălțile de apă din jurul gospodăriei să fie desecate și trebuie să îndepărteze toate recipientele care au apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie care atrage aceste vietăți.

Virusul West Nile nu se transmite de la o persoană la alta, ci doar prin înțepătura de țânțar. Mai mult decât atât, în 80% din cazuri nu există simptome.

ADVERTISEMENT