News

Noi cazuri de ”vaccinare la chiuvetă”. Percheziții în 3 județe la cabinetele medicale

Polițiștii anchetează noi posibile cazuri de ”vaccinare la chiuvetă”. Au fost demarate percheziții în 3 județe. Mai multe persoane au fost ridicate pentru audieri.
03.11.2021 | 10:05
Noi cazuri de vaccinare la chiuveta Perchezitii in 3 judete la cabinetele medicale
Noi cazuri de ”vaccinare la chiuvetă”. Percheziții în 3 județe la cabinetele medicale
ADVERTISEMENT

Mai multe percheziții s-au desfășurat miercuri dimineață în județele Timiș, Mehedinți și Gorj într-un dosar care vizează noi cazuri de ”vaccinare la chiuvetă”.

Percheziții în 3 județe privind noi cazuri de ”vaccinare la chiuvetă”. Mai multe persoane, ridicate pentru audieri

Polițiștii fac verificări la 6 adrese din cele trei județe. Vizate sunt persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea care asigura obținerea de certificate de vaccinare fără ca cetățeanul beneficiar să fi fost imunizat, scrie OpiniaTimișoarei.

ADVERTISEMENT

În acest dosar, mai multe persoane au fost ridicate pentru a fi duse la audieri. Printre ele s-ar afla și un medic din județul Mehedinți. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în registrul european de vaccinare fără că aceștia să fi fost imunizați.

Acest dosar este instrumentat de ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Timiș.

ADVERTISEMENT

De notat că cercetările în acest caz au început în urma cu câteva luni. Atunci, unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fără să fi făcut vreo doza, a ajuns în spital în stare gravă.

Medic din Mehedinți, ridicat de polițiști și dus la audieri

Medicul ridicat din Mehedinți este suspectat ca i-ar fi înscris pe doritori în registrul european de vaccinare fără ca aceștia să fi fost imunizați. Conform ”procedurii”, dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor.

ADVERTISEMENT

Publicația din Timișoara, care citează surse din rândul anchetatorilor, notează că medicul ar fi realizat câteva zeci de asemenea imunizări false unor oameni din întreaga țara.

În această dimineață, polițiștii au descins atât la cabinetul medicului cât si la locuința acestuia din județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Tot în județul Timiș, lângă Timisoara, anchetatorii au percheziționat locuința unui bărbat bănuit ca ar face parte din gruparea medicului mehedințean și care ar fi ajutat la găsirea unor clienți care sa plătească pentru certificatul verde COVID.

Dosarul oamenilor se află în fază incipientă. În continuare, polițiștii vor sa îi identifice pe cei care au plătit diverse sume de bani pentru a obține documentul justificativ care să le ateste vaccinarea.

În cursul acestei zile, medicul și celelalte 5 persoane implicate în acest caz vor fi aduse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

ADVERTISEMENT