News

Noi condiții pentru românii care călătoresc în Franța. Emmanuel Macron a făcut anunțul

19.04.2021 | 16:16
Noi conditii pentru romanii care calatoresc in Franta Emmanuel Macron a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Românii care doresc să călătorească în Franța pot face acest lucru, cu condiția să respecte o serie de restricții. Potrivit președintelui Emmanuel Macron, li se va permite accesul tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii care prezintă la graniță o adeverință de vaccinare anti-Covid și un test negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion. 

Șeful statului a evitat să se pronunțe, însă, în privința regulilor ce vor fi impuse pentru turiștii sosiți din Regatul Unit al Marii Britanii, puternic afectat de valul trei al pandemiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost identificate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu tulpina indiană, iar autoritățile se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește campania de vaccinare. Asta deși 33 de milioane de cetățeni au primit deja a doua doză, conform datelor oficiale.

Anunț important pentru românii care călătoresc în Franța. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Concret, Emmanuel Macron militează atât pentru crearea unui pașaport de călătorie prin intermediul căruia cetățenii sosiți din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19, cât și pentru un test negativ efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru a diminua riscul de răspândire a noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, președintele propune măsuri ceva mai stricte pentru persoanele care călătoresc din state precum Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia.

Concret, acestea vor rămâne în carantină timp de 10 zile de la sosirea pe teritoriul Franței și vor fi obligate să  prezinte un test PCR efectuat cu 36 de ore înainte de călătoria cu avionul sau unul antigen efectuat cu 24 de ore înainte de îmbarcare.

ADVERTISEMENT

Cele patru țări sunt cele mai periculoase când vorbim de numărul de variante ale virusului care au apărut de la izbucnirea pandemiei de Covid-19“, a explicat ministrul Afacerilor Externe, Yves Le Drian.

De altfel, Franța, cu o populație de aproximativ 67 de milioane de locuitori, se numără printre statele puternic afectate de pandemia COVID-19 și are al optulea bilanț al deceselor de această maladie cumplită.

ADVERTISEMENT

Primul loc este ocupat de Statele Unite ale Americii, cu 564.000 de morți, urmate de Brazilia, Mexic și India. Potrivit datelor oficiale, la nivel global au murit nu mai puțin de 3.035.603 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT
Tags: